Informatikusként milyen fizetés a reális konkrétan az én munkakörömben (lent részletek)?
Jelenleg is dolgozom (rendszermérnökként), méghozzá az alábbi tevékenységet látom el (csapatban) a cégnél.
-virtuális rendszerek üzemeltetése (vmware, hyperv), mentése (veeam)
-windows serverek üzemeltetése (ad, dns, dhcp, radius, sql, sharepoint, exchange stb....)
-tűzfalak, routerek, switchek üzemeltetése (watchguard, mikrotik, juniper, cisco, egyéb kisebb márkák)
-hálózatüzemeltetés
-kliens infrastruktúra üzemeletetése (win, linux, mac)
-telefonok supportja (android, iphone, black berry..)
sorolhatnám még a nyomtatókat, ip telefonokat, de szerintem ennyiből nagyjából látszik.
Emellett néha befutnak projektek (pl új igények, új telephely, fejlesztés..), akkor akad hálózat migrálás, bővítés, kialakítás. Szerverpark migrálása, kliens gépek migrálása, stb..
Tehát ezalatt azt értem, hogy nem csak üzemeltetni tudom ezeket a rendszereket ( pl új user felvétele) hanem komolyabb hibákat elhárítani, új rendszereket tervezni, telepíteni, konfigurálni.
Szerintem ahol most vagyok nem keresek rosszul, bár elég sűrűn keresnek meg más cégek/fejvadászok jobb ajánlatokkal. De mégis kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek mennyit keres aki ilyen területen dolgozik.
7-800e szerintem sok, de te tudod.
Az meg, hogy menj el interjúra, és alkudj, érdekes gondolat. Régebben én is elmentem interjúkra, hogy majd meglátom mit ígérnek, de mostanában nem az a divat, hogy ígérnek bármit. Mondd meg te a bérigényed, fapofával lejegyzetelik, aztán soha többet nem hallasz róluk. Aztán, hogy a bérigény volt-e túl magas, vagy más bajuk volt, soha nem derül ki. így én már nem megyek sehova interjúra, csak azért, hogy hátha ott több a fizetés.
Itt van egy felmérés: [link]
Ez alapján ha tudsz angolul, vagy tapasztalatod, akkor rendes cégnél nettó 300.000 Ft felett kéne keresned.
"ez mezei rendszergazda feladatkör a reális fizu 120 k bruttó"
Egy autómosóban keresnek netto 150-160 ezret ember kapjál már a fejedhez :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!