Osztrákoknál, Németeknél valaki olyan munkát ahol a nyelv annyira nem fontos és nem szakmához kötött?
"Osztrákoknál, Németeknél valaki olyan munkát ahol a nyelv annyira nem fontos és nem szakmához kötött?"
Arra ott vannak a migránsok.
Ezt most nem cikizésből írom, csak úgy tűnik, sokan még nem gondoltak abba bele, hogy már sok olyan képesítés nélküli munkát, amit eddig a magyarok is megcsináltak, már nem fognak tudni, mert egy csomó migráns jött be, nem mindegyik akar élősködni, s olcsóbban is dolgoznak akár, mint a magyarok, csak legyen valami.
Pont itt, a Gyakorin írta Ausztriában élő felhasználó, hogy már kezdik kirugdosni a melóhelyeken a magyarokat, mert a migránsok olcsóbban dolgoznak.
5-ös, ezt jó, hogy leírtad, mert így szélesebb lett a látóköröm :-) (3-as vagyok)
Erre nem is gondoltam, hogy nem olyan "szuper" munkaerők, de bizony igaz lehet, mert nyilván a déli mentalitást hozták magukkal.
Még jobb, hogy ezt nem olyan "nekiugrokamásiknak mertmilyenhülyevagy" stílusban adtad elő, hanem szépen leírva :-)
Lassan már azért is hálás vagyok itt a gyakorin, ha valaki nem köt belém :D Hát noooormááális (dolog ez)? :D
5-os vok
En csak a szemelyes tapasztalatom irtam le. En ugy vettem eszre, hogy egyenlore nem hiszem, hogy barkit is kifognak szoritani munkaugyben. Lehet, hogy par ev mulva mas lesz a helyzet, es valoban lefogjak nyomni a bereket, orabereket, de a kerdes az, hogyha igy is lesz, mibol fognak megelni? Mert azert a lakasarak, es a megelhetes nem olyan olcso.
Itt Németországban a migránsok többsége semmiféle konkurenciát nem jelent, mert nekik a munkanélküli segély maga a paradicsom az ottani szinthez képest, semmiféle képesítésük nincs, a nyelvet nem értik.
Akik tényleg dolgoznának, azok a képzett emberek, de nekik is nagy gond a nyelv hiánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!