Mi a véleményetek az alábbi diákmunka lehetőségről?
Közmű-szolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán dolgoztam évekig.
Ott a hibabejelentés csoportban volt sok diák, mivel a hibát éjjel-nappal és hétvégén is fel kell venni. Ez diákoknak épp megfelelő, mármint napközben többnyire állományban lévő dolgozók ülnek az irodában, ami a diáknak nem jó, ezért ők éjjel vagy hétvégén vállalnak műszakot.
A pénz sem rossz, tekintve, hogy nem adózol belőle, és rájönnek a pótlékok. Ezért keres jobban egy diák, mint egy rendes dolgozó. Persze csak ha rendszeresen jön dolgozni. De ilyen helyre nem is kell olyan, aki heti 1 napot vállal.
Azt ne gondold, hogy ha alig csörög a telefon, akkor tudsz mellette tanulni, mert kőkemény normák vannak. Ha nincs telefon, akkor a levelekre válaszolsz, szóval pörögni kell nagyon. Elég megterhelő.
A nyelvtudásod tárgyalóképes, mert ha betelefonál valaki, hogy elromlott a gázórája, akkor egy alapfokú nyelvvizsgával nem fogod tudni elmagyarázni neki, hogy központi üzemzavar van, a szerelők már dolgoznak a hiba javításán, stb.
Az adót nem tudtam, mert már nem vagyok diák.
De miért is lenne nyugdíj vagy bármi más, ő ezt suli mellett csinálja, tehát mg tanul.
Amikor mi tanultunk, nekünk se ment semmi a nyugdíjalapba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!