Valóban büfészakok vannak a bölcsészettudományi karokon? Mik a tapasztalatai azoknak, akik ilyen jellegű képzésen végeztek? Milyen munkát tudtak találni?
szabadúszó fordítóként nekem 450 bruttó
KATA-s adózó vagyok, tehát ebből 50 az adó
A bölcsészkaron van többféle szak. Ha nyelvszakpáron végzel, nem lesz gondod az elhelyezkedéssel, főleg Pesten.
Egy magyar-törivel viszont nyilván csak tanárnak lehet elmenni, de oda is fel fognak venni, mert annyira kevés a fizetés, hogy lasszóval fogdossák az embereket.
Aztán vannak az ilyen filozófia, művészettörténet, könyvtár és egyebek, amit nem is értek, hogy minek engedélyeztek, ezek a tipikus munkanélküli képzők.
Kihagytam még, hogy a pszichológus is bölcsész, akik magánprakszisban 10.000 Ft-os órabért kérnek.
Köszönöm a válaszokat!
Olasz-portugál szakra járok egyébként, sima alapképzésen, nem osztatlan tanárin.
Nyelvszakokkal (ha beszéled is a nyelvet), akkor jól lehet keresni.
Azt meg a mai napig nem tudom, hogy mi a büfészak: az a szak ami könnyű, vagy az amelyikkel nem lehet elhelyezkedni?
Azért hívják büfészaknak, mert a diákok az egész képzés alatt "a büfében beszélgetnek", azaz nem kötelező bejárni, és könnyű elvégezni.
Amúgy én is bölcsészkarra jártam, aztán elvégeztem a Külkert is. A bölcsészkarról annyit, hogy egy átlag szemináriumot tényleg nagyon könnyű volt teljesíteni. Még nyelvszakon is. Viszont a szigorlatok nagyon durvák, gyakorlatilag képtelenség felkészülni rájuk, csak a mázlin múlik, hogy átmész-e.
A Külkeren nagyjából minden tantárgy egyformán nehéz volt, kellett készülni bőven, viszont a szigorlatra is simán fel lehetett készülni, bár lehet, hogy kellett hozzá plusz 2 nap, mint egy normál vizsgához. Viszont volt egy tételsor, meg volt hozzá egy 300 oldalas könyv, és ennyi.
Szóval divat lenézni a bölcsészeket, de szerintem azért annyira nem könnyű, pláne egy magyar-töris azért megőrül mire annyi szakirodalmat elolvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!