Mit tegyek ha 23 évesen rájöttem hogy "rossz" szakmát választottam?
Az lenne a gond, hogy végigtanultam egy viszonylag nehéz főiskolát, név szerint a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, végzős hallgató vagyok, gyakornok és rájöttem hogy az irodai meló marhára nem nekem való, 8 órát ülni egy ketrecbe mint valami majom. Sok minden fordult már meg a fejemben, hogy elmegyek rendezvényezni, kvázi vendéglátósnak, csak ugye az meg eleve egy másik szakma...
Csak valahogy jobban bírom a 8/12 órás "aktív" melót mint azt hogy ülök a gép előtt sokszor semmit se csinálva.
Mit tudtok tanácsolni, sokan mondták hogy a pénzügy egy olyan tág szakma amivel szinte bármerre el lehet indulni mégse igazán tudom, hogy merre az arra...
Alapkezelő, vagyonkezelő? Ott okos emberek vannak, érdekes a munka is, piacokat, cégeket lehet elemezni, agyalni stb.
Elmehetnél projetkmenedzsernek is valahová, az is folyton változik, mit kell csinálni.
18 évesen kezdtem ápolóként dolgozni, majd a gerincem nem bírta, és 32 voltam, amikor tanítani kezdtem eü szakoktatóként.
Azonban olyan tragikus a színvonal sajnos az oktatásban, hogy azt mondtam, én ilyeneknek nem adok bizonyítványt, nincs az a pénz.
Aztán 38 évesen bérszámfejtést, munkaügyet, majd könyvelést tanultam, ma könyvelőirodám van.
Soha nem késő váltani.
Állítólag az ember 6-7x vált szakmát élete során, átlagosan.
A pénzügyet MINDEN területen használni kell, legyen az magánvállalkozás v. bármi.
Nyugaton nem görcsölnek rá a felsőoktatásra egyből közép után, gyakornokoskodnak, tapasztalnak - és csak utána, a kiválasztottra költik a tandíjat...
Fiatal vagy, mindenképp jó, h a CV-dbe be tudod írni a felsőfokú képesítést, a pénzügyi szakmát, és most már a gyakorlatodat is.
Mérlegelj. Ha jó a fizu - v megfelelő -, keress szívednek kedves hobbit, mert az emberek jó része nem azt csinálja, amit szeretne, hanem amit okos. Ha tehetnénk, nem fizetnénk a csekkeket sem, de MUSZÁJ. Meg kell élned vmiből, alapozni a jövődre. Tapasztalj a melód mellett, hidd el, sokan nyűdlődnének a székedben helyetted, nehéz munkát találni. És kérd meditálva, alázattal az égieket, mutassanak utat neked, hozzanak lehetőségeket neked. Amit kapsz, azt nézd derűsen, ne vérkomolyan, az csak egy elgondolkodtató lehetőség. Működik.
Valami ilyesmibe reménykedem én is egyébként, hogy az élet majd jófele sodor ha nem mindent búskomoran látok.
A helyzet az, hogy ami miatt érzem ennek az úgymond "átlagos" munkának az ürességét az az, hogy nem kell a pénz, a részletekbe ne menjünk bele, ideje korán egyedül maradtam és a szüleim olyan környezetet hagytak rám amiből van passzív jövedelmem úgymond munka nélkül.. de ez az állapot még nem játszott amikor a fősulit elkezdtem.
Mások is azt mondták hogy becsüljem meg a munkát mert Magyarországon rohadt nehéz kicsit is normális alkalmazotti állást találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!