Állásinterjú élmények?
Egyébként nem is ertem minek irom le mindig, hogy mit kene csinalni. Le vagyok egyfolytában pontozva.
De ha ennyi okos van, miert vannak bajok az interjukkal? Segítsen nektek egy öregasszony.
Nekem lenne mire felvagni, a lepontozok meg keressenek tovabb munkat, en nem fogom oket felvenni, de mas se nagyon.
Jobbtol tanulni nem szégyen, de csak kezdjetek tovabb.
Én elmondom kedves előző, hogy miért vagy lepontozva. Mert nem jók a tanácsaid.
Igen, az emberek szenvednek az állásinterjúkon, mivel egy állásra sok jelentkező van, így mindig több az elutasított, mint, akit felvettek. És ne mondd már, hogy te olyan profi vagy, hogy életedben nem voltál még sikertelen interjún.
Hiszen mindig van olyan, hogy rokont vesznek fel, vagy visszamondják a keresést, amit szintén nem fognak az orrodra kötni. Épp nálunk volt olyan, hogy konkrétan megígértük a kislánynak, hogy fel van véve, erre közölték a főnökömmel, hogy nem hogy nem vehet fel embert, de még 10-et el kell küldenie. Szerintem a kislány azóta is eszi magát, hogy mit rontott el.
Mondd meg a HR-esnek, hogy hívja be a főnököt, mert vele lehet erről leginkább beszélni. Most ez komoly?
A legtöbb multinál több körös interjú van, az első mindig a HR-essel, akivel megbeszélitek a munka adminisztratív részleteit, hogy mikor kell bejárni, hova,mennyiért stb. Amennyiben úgy találja, hogy teljesen motiválatlan az ember, és úgysem alkalmas, nem fogja továbbküldeni az adott managerhez. Kb. 10-15 embert néz meg a HR-es, és ennek jó ha a felét továbbküldi. És nem azért, mert ő ott megállapítja, hogy a mérnöki pozícióra jelentkező ember szakmai tudása nem megfelelő, hanem azért, mert a munkához való hozzáállása nem megfelelő. Az is ilyen pl. ha bejelented, hogy ugyan, hagyjuk már ezt, én csak a főnökkel vagyok hajlandó beszélni. Az biztos, hogy többet nem is kell odamenni.
A stresszinterjúról hallottál már? Van olyan, hogy kifejezetten olyan kérdéseket tesznek fel, amin meghökkensz, mert azt várják, hogy hogyan vágod ki magad.
-Pl, miért gondolja, hogy ön a legalkalmasabb erre az állásra?
Első hallásra elég arrogánsnak tűnik, hiszen, ha szerintük nem vagyok alkalmas, minek raboljuk egymás idejét. Ugyanakkor fel szokták tenni ezt a kérdést, mert azt várják, hogy meggyőzd őket, hogy te vagy a legjobb. Aki ezen megsértődik, és beszólogat, hát az nem lesz jó munkaerő.
Kedves előző, ahogy írtam nem kell rám hallgatni, de mint mondtam interjuztattam mar par embert.
Igen el szoktam járni en is interjukra, hogy tanuljak. Ahova elmentem szinte mindenhol felvettem volna. Eleve nem megyek el mindenhova ahova behivnak, de persze az is lehet csak azert latom másként mert nem az életem múlik rajta.
Igazad van abban amit irtal, egy dolgot nem vettem figyelembe, hogy en altalaban management pozíciókra szoktam jelentkezni. (ilyen pozíciót is toltok be) En azt gondoltam, ha ott ugy megy akkor "lentebb" is. Én simán eltudom képzelni is ezt a módszert egy adminisztrátori munakorben is.
En egyebkent 2 évig nem tudtam annyi embert felvenni amennyire szükségem lett volna. :(
u.i: Miert gondolja, hogy Ön a legalkalmasabb? (ezerszer megkerdeztek tőlem)
Mindig mindenki minden hulyeseget valaszolni, ahelyett hogy az igazat mondna, azaz "Nem gondolom azt, mindenkinél van jobb." és kész, jöhet a következő kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!