Diákmunkás kérdés- szituáció: lejár a munkaidőd, de még aztmondják pl:söpörd fel még ezt a részt, vagy tölsd fel a hűtőket, és AKKOR mehetsz. Ez így helyénvaló?
Komolyan lehet utasítani, ott tartani és dolgoztatni olyant aki már végzett aznapra (pl 10óra után? )?
nem találtam erre sehol választ, ezért érdekelne.
Elvileg a munkaidő lejártakor startolhatsz haza, de az élet nem habostorta, a főnök pedig főnök.
Biztosan talál helyetted olyan munkaerőt, aki ugyanannyi pénzért megcsinálja a túlórát is, így benne van a pakliban, hogy azt mondja, hogy jövő héten inkább ne gyere dolgozni, ha nem végzed a munkád.
Ez rendes melóhelyen is így van.
Nem vagy köteles megcsinálni, csak akkor könnyen lehet, hogy holnaptól már nem lesz melóhelyed.
Pontosan!
Én is melóztam sokat hipermarkatekben.
Nyugodtan mondhatod, hamár ígyis-úgyis felmondtál----
am nekünk mindig az mondták ,hogy nem fizetik ki a túlórát, aztán jött a fizetés és láss csodát 2200 ft tal több volt, mint amit számoltam...
ilyen kisfüzet volt, abba kellett írni, hogy mikor jöttél, és mikor jelentkeztél ki a melóból...
és biza volt hogy mikor az őr nem figyelt 1 órával többet írtam be az amúgyis másfél órás túlórámhoz képest....
monyguk én jó társaságba kerültem, nem volt jellemző a sok túlóra, vagy a plusz dolgoztatás...
sajna már vége a jó diákmelóknak, a sulis éveknek (egyenlőre) most valós világ van, g*nyláda főnökkel, és igazi mindenalólkibúvó munkatársakkal...
szóval dolgozz diákként ameddig csak tudsz
Na én egy olyan főnök lennék aki diákokkal dolgozik.
Nálunk a munka idő rugalmas, mert ilyen természetű a munka.
Van úgy hogy egy órát kell maradni pluszba, de van úgy hogy korábban elmehet valaki, DE a plusz órát mindig kifizetjük.
Ha valakinek ez a rendszer nem jó hát akkor nem alkalmazzuk.
Ha van elszámolási probléma jelezzd a diákszervezetnek. Nyilván a témavezető nem fog késsel ugrani az ügyfélnek, de ha nem tökelen (van amelyik az), akkor kijárja ami megillet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!