Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nem fizetnék ki a munkádat,...

Ha nem fizetnék ki a munkádat, amiért megdolgoztál?

Figyelt kérdés

Dolgoztam egy cégnek,és egy havi béremet várom , állítólag nem akarnak fizetni!A többi (volt) munkatárssal is ugyanez a helyzet.

Mivel mindannyiunknak van bizonyítékunk hogy ott dolgoztunk,ezért feljelentjük!

Ti mit tennétek?

Most őszintén?

Van olyan munkatársam aki emiatt nem tudja kifizetni a rezsijét meg semmit!

A szélhámosak!!!

2010. márc. 30. 18:10
 1/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Ugyan ebben a cipőben jártam anno 2 hónapig.Mi akkor a munkatársaimmal a munkaügyi bírósághoz fordultunk,aki behajtotta,nehezen...ez egy hosszú történet a volt munkáltatón a pénzünket.Ez 10 éve volt.(nálunk külföldre ment a munkáltató ez kicsit nehezítette akkor a bíróság dolgát)

Remélem sikerrel jártok,bár én ebben biztos vagyok.Üdv.

2010. márc. 30. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Remélem sikerrel jártok!!!

Én egy "festőművésznek" terveztem képeket mellékállásban, amiket aztán projektorral kivetített és átmásolt. Két grafikát viszont nem akart kifizetni. Megfenyegettem, hogy az összes újságnak, cégnek (amikkel kapcsolatban áll) kitálalok, honnan is származik az istenadta tehetsége...

Három nap múltán ott volt a számlámon a pénz.

2010. márc. 30. 18:34
 3/6 anonim válasza:
100%
Nekem volt egy munkáltatóm aki nem akart fizetni. Megkerestem kicsit összevesztünk, majd hátba vágott egy deszkával, én szétlőttem a térdét. Még aznap megkaptam az átutalást. Gondolom megérte neki, mert azóta nyögi a büntetést amit kapott, plusz tolószékhez lesz kötve egy életre. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki ragadjon fegyvert és hajtsa be a tartozást. De a munkáltatók elgondolkodhatnának, hogy az ember mit csináljon ha nem kapja meg a járandóságát. Én egy ilyen fa.zfej miatt majdnem az utcára kerültem a családommal, mert nem tudtam időben fizetni a lakbért. Én mindenképpen azt mondom, hogy senki ne hagyja magát átverni. Ha már megtörtént akkor irány a bíróság. Bár ha minimálbérrel van bejelentve akkor csak annyit tud rajta behajtani. És sajnos nagyon sok munkáltató tudja ezt és visszaélnek ezzel.
2010. márc. 30. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Először szerintem mondjátok meg a cégnek,hogyha nem fizet x napon belül,bíróságra mentek - hátha megijed és kifizet és akkor megspóroltok csomó ügyintézést.

Ha ez se hat rá,akkor bizony törvényes útra kell terelni az ügyet.Kicsit tovább tart, de jobb később a pénz,mint soha.

Nagy szemétség amit veletek csinált, elterjeszteném a jóhirét az biztos,nehogy más is beleessen a csapdájába.

2010. márc. 30. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:

mostmár két ügyünk is folyik,egyik hat havi bérrel tartozik,a másik csaak egyel,de a bíróság már hívott szembesítésre,6.-án kiderül mi lesz..a másik egy párt,ahol aktivista volt a párom,a szemetek megbuktak a választáson,és nem akarják kifizetni a 110 ezret,amit ígértek,munkaszerződés is van..a kapcsolatot a párt hívatalos e-mail címén is tartottuk,mégis most azt írják,nem is ők vettek fel..

most ezt írták ki:

"Közlemény volt dolgozóink számára!

Tisztelt Dolgozóink! A bérekkel kapcsolatosan, akiknek volt érvényes munkaszerződésük, és olyan ember vette fel őket dolgozni, akinek még nem mondtunk fel. Azoknak jár a fizetés, akiket olyan ember léptetett be és vett munkaállományba, akit már nem alkalmaztunk, az simán tagsági jogaival élhet a belépésének megfelelően tagsági jogával, amiért juttatást nem kérhet. A munkaszerződését érvénytelennek kell tekinteni.

Viszont aki 3 napon át nem teljesített a hivatalos munkaviszonyában, annak a munkaszerződését megszüntettük azonnali hatállyal a harmadik nem teljesített napján. Amit részletesen tartalmazott a munkaköri leírása. A napi 5 személy beléptetése, kopogtatócédula gyűjtése, tagsági díj szedése. Aki a munkaviszonyán kívül pénzt vett el beléptetés jogcímen azt rendőrségi feljelentés melle, valamint fegyelmi és etikai bizottság előtt felelősségre vonjuk.

Kérjük mindenkinek a türelmét, mint a bérekkel, mint a rendőrségi vizsgálati eredménnyel kapcsolatosan. Annak kiderítésében, hogy ki tájékoztatta félre az OVB-t és kinek volt jogosultsága egyáltalán alkalmazásba felvenni tagokat. Valamint az élő és nem élő munkaszerződések kibogozása ügyében.

Aki szerződésben ált hivatalosan nálunk és nem csak egy papírt irt alá egy idegennel azok türelmét is kérjük. Mindamellett olvassák el a párttagjainkra vonatkozó szabályokat. Az alapszabály menüpont alatt."

minket olyan ember vett fel,aki ki volt rakva az oldalra,telefonszámmal,névvel,mégsem akarják őt sem kifizetni,hát milyen világ ez???

2010. ápr. 2. 21:19
 6/6 anonim ***** válasza:
még valami!mivel nem fizettek ki minket,így külön kell költöznünk egymástól,mert együtt nem fogadnak be egyikőnk szülei sem,ezt tették velünk,hogy 2 évnyi együttélést kell felbontanunk..és három normális munkahelyet adtunk fel ezalatt!!!!!!!!Ez a legszörnyűbb az egészben!
2010. ápr. 2. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!