Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csúszó fizetés esetén mit...

Csúszó fizetés esetén mit tehet a munkahely ha nem megyek be és betelefonálok hogy majd ha megjött a pénz megjövök én is?

Figyelt kérdés

Sokadik alkalommal csúszott a fizu minden indok nélkül, úgyhogy elfogyott a türelem. Ott van a szerződésben a határidő, elhatároztam ha nem jön meg időben egy napot várok és betelefonálok hogy nem jövök majd ha megjött a pénz megjövök én is.

És megtettem. Túlvagyok rajta.

Közöltem a telefonban (sajnos nem a főnökkel ő ugye túl nagy úr ahhoz hogy egy porbafingó dolgozócskának a telefonhoz jöjjön) hogy nincs pénz, majd ha utalnak, jövök. Addig meg dolgozzon helyettem az akinek időben fizetnek. Letettem.

Ennek kettő napja azóta nem kerestek pénz se jött.

Mi lesz? Mi lehet ebből?

2016. febr. 12. 08:31
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Sokkal jobb stratégia lett volna bemenni, majd látványosan nem dolgozni. Szerintem már keresik a másik balekot a helyedre, akit átverhetnek.
2016. febr. 12. 08:59
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

Az lesz, hogy felmondanak azonnali hatállyal, mivel be sem jársz, nem teljesíted a munkavégzési kötelezettséged. Aztán a végén még te fizethetsz nekik.

Ilyenkor azt kell csinálni, hogy írásban felszólítod őket a tartozás kiegyenlítésére, és kilátásba helyezed az azonnali hatályú felmondást. Ha nem fizetnek, fel is mondasz így, aztán kéred a járandóságaidat. Pl. végkielégítés, ha elég régóta dolgozol a cégnél (plusz a korábbi tartozás sem merül feledésbe).

Ilyen játékot kár játszani, hogy most nem mész be x napig, mint egy sértődött óvodás. El kell dönteni, hogy akarsz-e ott dolgozni továbbra is, vagy nem. Én nem tenném, mivel már nem először történik meg a csúszás. De ha te akarsz ott dolgozni, akkor csináld, viszont akkor csináld rendesen.

2016. febr. 12. 09:15
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Azonnali hatállyal felmondhatnak, mert súlyosan megszegted a munkazerződésed. A további részletekről függően lehet, hogy büntetés címén az egyébként ilyenkor is járó elmaradt bért is bukod, de látni kellene a papírokat.

Az, hogy ők sem tartották be a munkaszerződést, innentől kevésbé lesz érdekes. Sok lehetőséged volt, de szerintem a legrosszabbat választottad.

Mindenképp nézz szét, milyen új munkahelyet találnál.

2016. febr. 12. 09:17
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
Dehogy bukja a bért. Ha nem fizetnek időben az a munkavállalónak is ok azonnali felmondásra. Nem kérhetnek semmilyen büntetést.
2016. febr. 12. 12:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Szerintem is nettó baromság a bérem bukása. Ugyanis ez két ügy.

Az hogy nem megyek be és emiatt kár érheti a céget melyért esetleg perel (és mellékesen kirúg ) az EGY ÜGY.

AZ meg a MÁSIK ÜGY hogy amit már ledolgoztam azért a munkáért mindetől függetlenül jár a bér és ezt semmiféle indokkla nem lehet nem kifizetni.

Az más kérdés hogy kifizetnek nekem bérként nettó 120-at mondjuk és külön ügyként perelnek engem az okozott kárért (kiesett munka) mondjuk 200.000-ra.

De a bér az jár. Ha felgyújtom a céget akkor is. Lehet hogy börtönben leszek és ott veszem majd át a bért de jár.

2016. febr. 12. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy két ügy, de ahogy írod is, beperelhetnek annyira, vagy akár többre is, mint a béred. Nyilván logikailag nem az elmaradt fizetést bukod, de a pénztárcádnak tök mindegy lesz, miért nincs benne a pénz, tehát kvázi bukhatod a fizetésedet hosszú távon. Mindezt akár bíróságra járással, perköltséggel megfejelve.

Ha viszont felnőttként viselkedsz, és felmondasz, akkor ilyen kár nem érhet, és indulhat a pereskedés az elmaradt bérért, és egyéb juttatásokért. Végül te jössz ki az egészből győztesen.

2016. febr. 12. 12:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Mondjuk ha jobban belegondolok egy olyan cég nem nagyon fog perelni ahol a dolgozók legalább fele totál feketén van ott, vagy aki ott van mint én szerződéssel, az is 4-6 órás szerződéssel dolgozik 10 12 órákat.

Mert aztán valaki rájuk küldi a nav + munkaügyet akkor meg pisloghatnak.

És ki tudja pénzügy számlázási fronton a nav mondjuk mit találna. Szóval a cégnek is van buknivalója bőven.

2016. febr. 12. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!