Memnyire nehéz elhelyezkedni frissen végzett mentőtisztként?
Egy sofőr ismerősöm mondta, hogy neki úgy volt, hogy be kellett mennie a központi állomásra (Budapesten ez az V. kerületben, a Markó utcában van), és valamiféle vizsgát kellett csinálnia (pontosan nem emlékszem már, bocsi). És ha azon megbuktál, akkor csak bizonyos idővel (fél-egy év) később mehettél újra. Nem tudom, hogy a tiszteknél is így van-e. Azt pedig, hogy melyik állomásra mész, tudtommal aszerint döntik el, hogy az általad választott régión belül hol van szabad hely, tehát tehetnek kb. akárhova. Ha pl Budapesti vagy, akkor a közép-magyarországi régióba tartozol, de nem garantált, hogy pl nem raknak Érdre, vagy akár Vácra. Ez benne van a pakliban.
Ha pontatlan voltam, akkor bocsánat, én is csak másoktól szereztem az infót.
Egy leendő mentőtiszt hallgató
Úgy tudom nincs tiszti hiány, úgymint ápolóból és gépjárművezetőből! De hamar lesz sajnos! :(
Ez úgy megy, hogy a helyileg illetékes regionális orvosigazgatót vagy a megyei mentőtisztet megkeresed, hogy szeretnél állást és ők segítenek abban, hogy ha van akkor felvesznek, ha nincs akkor megkérdezik más megyét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!