Raktáros munka miből áll?
Ostoba kérdés, de olvasd végig.
Pontosan milyen a raktáros munka? Nekem az van a fejembe, hogy látástól vakulásig, pihenés nélkül pakolászni, időre, nehéz dobozokat. Dolgoztam kicsit boltban, ott inkább bekértem magam a raktárba, mert élveztem. Nem kellett nehéz dobozokat pakolni, de azért sokat kellett. Csomagoltam, árut ellenőriztem, komisszióztam, árut pakoltam ki, kicsit volt csak megterhelő és részmunkaidőben voltam. Élveztem, mert a kasszában pokol volt. Viszont nem vagyok jó fizikumú, sőt, X kiló felett nem emelhetek. Nem azért mert nyápic vagyok, más oka van. Így nem tudom mire lehet számítani.
ha jó a raktárrendszer, akkor nem kell pakolni. Persze az se mindegy mekkora raktárról beszélünk.
Természetesen, ha jön be áru, azt be kell pakolni, illetve a kimenő árut is össze kell szedni.
hát az valóban jó lenne... a kassza meg tényleg pokol, örülhetsz, hogy a boltban hagyták, hogy megúszd a kasszát... más boltokban ölre menő küzdelem megy hogy áru feltöltsön az ember és ne kasszázon, mert az hulladék...
mennyit lehet keresni raktári munkákkal? nekem van gazdasági végzettségem az jelenthet ilyen poziban előnyt vagy inkább le se írjam?
ha ülve akarsz pakolászni raktárban azt nevezik targoncásnak.
csak persze akkor olyan raktárat nézz ki a targoncás jogsi megszerzése után,ahol vagy külön erre veszik fel a targoncás raktárosokat,vagy olyan jellegű a raktár,hogy viszonylag sokat kell targoncázni.
Ez cégenként változó. Dolgoztam már olyan raktárban is ahol csak komissióztam. Itt megadott lista alapján összeszeded a polcról az árut és bekészíted a csomagolónak, vagy a targoncás szedi le a polcról, te pedig kiválogatod megrendelésenként. Ez a pokol... Egész nap talpon vagy, és nincs megállás... Ha szeretsz sétálni, ez akár ideális is lehet... Van olyan raktáros meló is, ahol amit összeszedsz, azt te is csomagolod be és akár ki is tolhatod SAP-ban... Ne gondold, hogy olyan könnyű lefáradni fizikailag, és utána még tolni rá egy kis informatikát... Bár hozzá lehet szokni, ez nagyon kimerítő.. Viszont valaki ezt kifejezetten kedveli. Ami a legjobb, az a logisztikában az informatika, adminisztráció... Ha van nyelvtudásod, ez a legtutibb, főleg, ha vigyáznod kell a súlyokkal. Egy raktárosnak, mindig kell cipekedni, vagy ha nem cipekedsz, akkor sétálgatsz, ami szintén megterheli a lábakat és a gerincet...
Remélem nem vettem el a kedved... Próbáltam reális képet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!