Hogyan kerülhetek az Audi gyárban mérnöki szakmán belül magasabb "rangba"?
Jelenleg nem szeretnék külföldön élni,itthon szeretnék nagyon jól keresni.
Úgy döntöttem,hogy mivel nagyon érdekel a matek és a fizika,de főleg az utóbbi,ezért mérnöki állást szeretnék.A gépészmérnöki nagyon tetszik és legfőképpen az autók érdekelnek és imádom az Audi,Mercedes,BMW triót.
Szóval itthon szeretnék egy legalább fél milliós állást és inkább tanulok többet,de itthon szeretnék egy nagyon jó mérnöki fizetést.
Ne rohanj előre, először kerülj be az egyetemre, aztán végezd el ügyesen, utána verd a segged a földhöz örömödben, ha egyáltalán felvesznek az Audihoz, és majd ha letettél valamit az asztalra, utána lehetnek neked is igényeid.
Nem lehetetlen amit szeretnél egyébként, de rengeteg szorgalomra és alázatra lesz szükséged hozzá. Tanulj nagyon.
Mire végzel az egyetemen, simán lesz a jezdők havi fizetése fél millió...van akkora infláció.
Amúgy, ha jó állást akarsz, akkor minden nyári szünetet végig kell melózni gyakornokként.
Én a győri SZIE-n végeztem. De a saját feljesztésű termékem gyártásával éreztem azt hogy elégedett vagyok az életemmel. Pontosabban nem nevezem meg a terméket mert rámismernének az ismerőseim. Alkalmazottként az volt mindig a gondom, hogy legtöbbször olyan feletteseim voltak akár tulajdonos személyében, akik kevésbé tisztességesek mint én, nagyobb képük volt csalni, kevesebb mindenhez értettek mint én vagy akár kevesebb iskolájuk volt. Ezért lettem a magam ura, így már nem fenyeget az a veszély hogy főnök vagy tulajdonos pofázik, mert mindkettő én vagyok.
A magyar üzleti élet eléggé hasonlít az egykori sorkatonaságra. Ott is a leghülyébből szokott lenni a sorállományon belül az elöljáró (őrvezető, tizedes). De ott legalább volt olyan őrnagy akire felnéztem, mert előnyt és nem hátrányt jelentett az hogy ő a felettes.
Vagyis egy iskolában vagy tanulmányi versenyen előre lehet törni az érdemjegyek vagy helyezés tekintetében becsületes úton a tudás alapján. De jelenleg a magyar üzleti élet nem ilyen, gondolom te is tudod. Ez alól az lehet kivétel ha nem alkalmazott leszel hanem kiépíted a saját üzletedet. Ami nem könnyű, de a sajátodban te lehetsz az úr. És az szerintem fontosabb mindennél.
Például a szüleim jól kerestek a kommunista diktatúrában (ne értsd félre nem pártemberként hanem hasznos dolgozóként), de mit értünk el vele ha alkalmazottak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!