A számviteli munkakör pontosan mit takar? Kereskedelmi érettségivel lehet ilyen munkát vállalni?
Az a munkáltatótól függ, hogy lehet-e ilyen munkakört vállalni. Én nem javaslom.
A számvitel-könyvvitel tulajdonképpen egy adott szervezet (cég, intézmény, civil szervezet stb.) "könyvvezetése, könyvelése."
Lényegében négy sarkallatos pontja van: Adatot gyűjt (számlákat fogad be, bért készít elő stb.), ezeket rögzíti (kézzel vagy géppel), rendszerezi (mindent a megfelelő helyre rögzít, kiértékel) és szükség szerint prezentálni is tudja. (Hogy áll a mérleg, vevői tartozások, szállítók felé elmaradások, tárgyi eszközök, immateriális javak, egyéb járulékok stb.)
Tehát tulajdonképpen a számviteli munkatárs feladata az, hogy - ha van - együttműködik a főkönyvelővel, ha nincs, akkor pedig vezeti a könyveket.
Emellett számlázik (számlafegyelmet tart), bizonylatol és segíti a pénztáros munkáját.
Persze függ, hogy mekkora szervezetnél munkálkodik, és hányan látják el a könyvviteli feladatokat.
köszönöm a választ.te miért nem javaslod?
előző munkahelyemen,számláztam,átutalásos számlát,illetve készpénzeset.
elszámoltattam a sofőröket,a számlákat lefűztem,dátum és fizetési kötelezettség szerint.
rendeléseket rögzítettem számítógépre.
ezek ellenére sem javasolnád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!