Nehéz elvégezni a Szent István Egyetemen a marketing Msc szakot? Megéri?
Van annyira teljesíthető ez a szak, hogy be tudjak vállalni mellé egy másik posztgrad képzést, vagy ez az egy szak elég lesz? Jogász és alap gazdálkodási&menedzsment végzettségem van, szóval a tanulás nekem nem probléma.
Egyébként ezen az egyetemen lenne értelme ilyen szakot elvégezni?
Posztgrad képzéssel párhuzamosan szeretnék elvégezni egy ilyen szakot (LL.M). Sportjog, reklámjog, médiajog - ezek a területek érdekelnek, azért is gondoltam a marketing MSc-re, az kézenfekvőbb lenne (gondolkodtam a sportmenedzser MSc-re is, de az már tényleg csak egy plusz diploma lenne, amivel nem mennék semmire). Ilyen területre is szeretnék majd a későbbiekben átpártolni, jelenleg bankjogi területen dolgozom (egy ügyvédi irodában). Az általam említett jogterületek sajnos csak külföldön "menők", emiatt lehet, hogy külföldön lesz nagyobb lehetőségem ilyen területen elhelyezkedni - ezért is kell az LL.M. Gondoltam, azért egy marketing msc-vel könnyebben tudnék szakterületet váltani.
Előző: miért szomorú? Már az is ciki, hogy valaki párhuzamosan csinált két szakot, meló mellett?
Nem ide tartozik, csak ha szóba került érdekel.
Meló mellett mennyire nehéz elvégezni egy főiskolát, egyetemet? Hogyan megy, ha mondjuk valaki nem tudott becsúszni a ponthatárok közé? Főleg a kérdező érdekelne hogyan csinálta, mert ezek nem kismiska szakok.
Szia!
Leírom, hogyan csináltam. Az első két évben nappalis voltam mindkét szakon. A gazd.men. az úgy könnyen ment, a joggal az első évben már megcsúsztam. A harmadik évfolyam második félévében mentem el dolgozni, így átiratkoztam mindkét szakon levelező tagozatra. Szerencsémre pont akkor voltam végzős a gazdálkodási & menedzsment szakon, így azt időben be tudtam fejezni, munka mellett szereztem meg a diplomát, a jogász szakon passzíváltattam magam arra a félévre. Így az első félév annyira nem volt nehéz, de utána a munka + jogász szak az nagyon durva volt, de így is "csak" 2 évet csúsztam (mások levelező szakon az esetek többségében 3-5 évet is csúsznak).
Az egészségem sokat romlott, gyomorszáj gyulladás, őszülés, kopaszodás, elhízás és még el sem értem a harmincat... :)) Így csináltam meg. A posztgrad képzésen kívül egyébként más szakra nem jelentkeztem. Most felmondtam a munkahelyemen, lazább munkákra nyújtottam be az önéletrajzom, nem árt magammal is foglalkozni néha, mert ki fogom nyírni magam egészségileg. Még az is lehet, hogy pályaelhagyó leszek és a posztgrad képzést sem kezdem el, kicsináltam magam. Bár a jogi oktatást egyetemen lehet, hogy csinálnám, valami mellett, így még akár PhD-ra lehet, hogy jelentkezni fogok. 27 éves vagyok és egy roncs... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!