Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mennyit mondanátok? (Bővebb...

Ti mennyit mondanátok? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nemrég végeztem kommunikáció és média mesterszakon az ELTE-n, van két nyelvvizsgám, szakmai tapasztalatom (újságírás, marketing komm., műsorvezetés), tanultam külföldön. Rendre megkapom a kérdést, h mennyi a fizetési igényem, de őszintén szólva fogalmam sincs, azt tudom, h mennyit érek, és mennyiből jövök ki egy hónapban. Eddig 100-120.000 nettót ajánlottak, én keveslem. Szerintetek reális? Természetesen 8 órás munkákról van szó.

2016. jan. 26. 20:27
1 2
 11/13 anonim válasza:

Én közgazdász végzettségű vagyok és egy telecom multinál dolgozom sablon SSC munkakörben.

450 bruttó +juttatások.

Aki ma 400 alatt elmegy bármilyen multihoz, az megérdemli.

Kérd meg az árat, sose légy szívbajos.

Ja, és egy jó tanács. Sosem akkor kell munkát keresni és interjúzni, mikor kényszerhelyzetben vagy, hanem épp akkor, mikor jól érzed magad az aktuális munkahelyeden és nincs rajtad nyomás.

Na akkor egyenlő fél vagy a tárgyalásokon és érezni fogod, hogy nekik is teperniük kell, hogy neked megfeleljenek, nem csak fordítva. Ez nagyon fontos dolog.

2016. jan. 31. 12:23
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én eddig magyar tulajdonú cégekhez mentem, de többen mondták a multit. És sokan sajnos azt is, hogy a 100-120.000 teljesen reális :( pedig akárhogy számolom, ebből nagyon nehezen lehet félretenni, márpedig anélkül nehéz továbblépni. Abban van valami, h nem kényszerhelyzetben kell elmenni interjúzni, de ezt sose lehet előre kiszámítani... én se így terveztem, de ez van, ezt kell megoldani. Remélem, sikerül és jól fogom érezni magam a munkahelyemen.
2016. jan. 31. 23:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Akkor én most jövök egy ellenpéldával.

Ne alkudj meg a 100-120-al, már ha tényleg szakmába vágó munkáról van szó, ráadásul Budapesten!

Én még nálad is rosszabb helyzetből indultam, nem hogy nem Mesterszakos diplomám nincs kommunikáción, de még nem is BA, hanem 2 éves kommunikátor fsz. ( Ez már meg is szűnt azóta, haha :DD)

Felköltöztem Pestre pályakezdőként. Igen, nekem is volt még pár hónapos gyakorlatom, sehova nem kellettem.

Bár hogy őszinte legyek, én akkor örültem volna, ha 110-et kerestem volna, csak legyen szakmai:kommunikáció/Pr/marketing területen.

Sajnos akkor szakmait egyáltalán nem sikerült szereznem.

Helyette elmentem ügyfélszolgálatra, ebben sikerült pályakezdőként elhelyezkednem.

Ezt nemrég hagytam ott, mert sikerült váltanom egy kommunikációs ügynökséghez felvettek PR-esne, nettó 150-ért (És ez még mindig a pályakezdő szint!)

Ezt viszont sajnos ott hagytam, mert rájöttem, hogy az ügynökség nem az én világom, bár eddig mindig azt hittem, erre vágyom, ezért csináltam annyi ingyen gyakornokoskodást, ha tudtam. De itt sajnos stresszesek voltak, bunkók, majd mindennap túlóra, ők estig is nyomták, volt hogy én is este jöttem el, életük se volt, gyomorgörcsöm is volt és a sok feszültség és a szabadidőm hiánya miatt itt hagytam, de nem bánom.

Jelenleg is keresek, és 140-150 alatt nem vállalok el mást.

Volt egy másik, kis vég ellenére ott szintén meglett volna a 150 nettó, de még cafeteria is emellé! Ja és ide is jöhetett pályakezdő.

Szóval én is piacképtelen szakkal vagyok, s nem mesterrel, de én máshoz nem értek, ezek érdekelnek, ezek mennek jól.

Én annak idején, 2 éve örültem volna, ha a szakmában találok ilyen állást, és nem ügyfélszolgálaton, ugyanennyiért... :/ Másrészt nem bánom, mert szoros barátságok alakultak ki itt.

Lényeg a lényeg, hogy én tapasztalatból mondom neked, egy semmit nem érő, de hasonló képzettséggel, hogy ennél több a pályakezdő fizetés sok helyen Pesten, de ha felmész a Profession bérigénytűjére, ott is láthatod, h átlag 150 nettó a kezdő.

Most is jelentkeztem egyre, ahol kértek bérigényt, 140 minimumot adtam meg, és be is hívtak interjúra.

Ha meg nem találsz hirtelen, de elhivatott vagy te is ezen a területen, 1-2 évre érdemes bevállalni pályakezdőként a kevesebb fizut is egy hasonló területen.

Tapasztalatbó mondom, könnyebb lesz később, mint most. Ha nincs kapcsolatod, nem fog könnyen menni, én tudom.

25N

2016. jún. 23. 21:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!