Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Főiskolai végzettségem van,3...

Főiskolai végzettségem van,3 éve dolgozom a szakmámban, de még mindig nem érzem azt, hogy ez lenne a nekem való szakma, mit tudok tenni, hogy megtaláljam?

Figyelt kérdés
Logisztika szakirányos menedzseri végzettségem van, most fogok végezni Msc-n ugyanezt, ha minden jól megy. Nem érzem sajátomnak a logisztikát, nem is nagyon szeretem végezni a hozzá kapcsolódó feladatokat. Milyen lehetőségeim vannak még? Közel vagyok a harminchoz, de még mindig nem tudom milyen szakma való nekem. Mi segithet ilyenkor? Önismereti tréning?

2016. jan. 25. 06:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Első körben próbálj meg csak céget váltani szerintem, ha lehet, akkor egy minél nagyobbhoz menj el. Akkor kiderül, hogy csak azt nem szereted e amit most csinálsz, vagy úgy általában az egész szakmádat.

Másrészt egy nagynál gyorsan kiderül, hogy milyen karrier lehetőségek vannak, hova tudsz még átmenni.

2016. jan. 25. 08:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem, miért csináltál msc-t, ha azóta se érzed a sajátodnak. Valami érdeklődési köröd, hobbid csak van, ami kapcsán el tudsz indulni. Vagy álmaid, motivációd. Közel a 30-hoz már csak kéne ismerni valamelyest az erősségeid, mert hiába mondja akár a pályaválasztási tanácsadó, hogy az életed hivatása lehet a csirkekopasztás a képességeid alapján, ha utálod a csirkéket.
2016. jan. 25. 08:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdés: miért mentél Msc-re ha kb soha nem érezted magadénak? Én is elvégeztem Bsc-n az agrármérnökit, de annyira tudtam hogy sem a növény sem az állattenyésztés nem nekem való, hogy a szakirányban is inkább valami üzleti felé orientálódtam, de Msc-re eszembe nem volt ilyenre menni.

Legjobban akkor jársz, ha több területen kipróbálod magad. Mit nem szeretsz a logisztikában? Az irodai környezetet szereted vagy inkább jönnél-mennél egész nap? Emberek között vagy inkább egyedül szeretsz dolgozni? Nagyon sok mindentől függ, hogy mi lenne a neked való... Önismereti tréningre meg akkor menj, ha van egy csomó kidobni való pénzed... Mert semmi olyat nem fognak neked tudni ott mondani, amire magadtól nem jönnél rá, ha leülnél egy kicsit gondolkodni.

2016. jan. 25. 10:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én, amikor hozzám karrier tanácsadásra jönnek, mindig ott kezdjük, hogy mi az amit szívesen csinál az illető, akár fizetés nélkül is. Amivel csak úgy repülnek az órák, és sikerélménye van. Ha nincs ilyen, az elég baj, mert kell valamit találnod ami leköt. Ezt, akár elkezdheted félmunka időben is csinálni. Ha megfigyeled a sikeres embereket, mindig valami hobbiból indul a karrierjük.
2016. jan. 25. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Az első tanácsot szerintem is érdemes megfogadni. A logisztika cégenként más és más feladatokat takarhat, én már tapasztaltam nagyon monoton és nagyon változatos oldalát is. De kipróbálhatod akár a beszerzési oldalt is, van benne kihívás :)
2016. jan. 27. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!