Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diploma nélkül hogy lehet...

Diploma nélkül hogy lehet információbiztonsággal foglalkozni?

Figyelt kérdés
Az álláshirdetések többségénél feltétel a felsőfokú végzettség, ami nekem nem lesz. Pont. Ne kötekedj, ne kérdezősködj, ne győzködj, a kérdésre válaszolj, ha tudsz! Köszönöm.

2016. jan. 23. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Ezek szerint sehogy.
2016. jan. 23. 13:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha leteszel valamit az asztalra.

Azért várják el a felsőfokú végzettséget, mert irtózatosan magasszintű tudás kell hozzá, amit középiskolában nem tanítanak meg. Értened kell a rendszerekhez, hálózathoz, rendszerprogramozás sem árt,logika, kriptográfia és még sok nem technikai jellegű dolog. Kezdetnek ajánlom a kriptográfiai szakirodalmakat. Ne csodálkozz,ha ókori dolgokról fogsz olvasni, nem pedig informatikáról. Az elején. Ha tetszik és érted, akkor tudni fogod, hogy merre tovább.

2016. jan. 23. 16:04
 3/6 anonim válasza:

Nem lehetetlen az... Én úgymond technikusi szintű gazdasági informatikus végzettséggel mentem neki az informatika világának. Szerény 6-8 év webfejlesztés (CMS, HTML, PHP, SQL, APACHE, LINUX és WIndows server, stb) után úgy alakult elkanyarodtam az információbiztonság felé. Előbb az adathalászat és Social Engineering lett a szakterületem és épp most vagyok azon hogy az Információbiztonsági auditor minősítést megszerezzem. Szóval a nélkül is ha jól kapaszkodsz, és nyilván ha jól beleásod magad a témábaés sokat tanulsz akkor tudsz prezentálni (akár a szó szoros értelmében) és van esélyed. Nem véletlen hogy az informatikai képzésekhez nem kell alapból diploma. Igaz nem is árt... Vagy marha sok tanulás önerőből.

Ha az EH irányából közelítesz, akkor a CEH és/vagy a PTK minősítés jól jön. Ezeket önerőből meg tudod csinálni marha nagy autodidakta előképzéssel és a tréningen kapott anyagokkal fel tudsz készülni. Annyi hogy benne van "párszázerbe". De megéri! Ezen a piacon van meló a jó'munkás'embernek! 1-2 havi fizuból visszajön az önképzés ha bizonyítasz. ;)

A másik a "hétköznapibb" specializáció. Pl rendszergazdaként, hálózat ismeret/programozás taasztalet, a CISCO standardok és azokhoz kapcsolódó képzések, és az ISO minősítések megcsinálása. Ez a tananyag amúgy kell az EH vonalhoz is, csak én pl erre nem költöttem külön, hanem összevakartam az anyagot mindenféle helyekről és ezek megtanulásával tudod megcsinálni az EH vonalat, amiből kiesik 2-3 komolyabb minősítés és certi. ;) Nagyobb meló de jobban megéri.

2016. febr. 17. 01:57
 4/6 Ryuichi válasza:
A probléma az, hogy a CISA és a CISSP certifikátok megszerzéséhez 3 év gyakorlatot és felsőfokú végzettséget kérnek. Ez a két tanúsítvány lenne az információbiztonság csúcsa. Valószínűleg emiatt látod az álláshirdetésekben, hogy diplomát kérnek.
2017. jan. 21. 13:29
 5/6 anonim válasza:
Nem teljesen igaz, hogy a certikhez diploma kellene. CISSP pl 5 év szakmai tapasztalatot kér és hogy vagy megveszed a komplett tankönyvi anyagukat, vagy villantasz egy diplomát. Egyébként ez a minősítés a "legmenőbb". Egyszerre info és IT biztonság. A CISA és CISM is jó cucc, és ha emlékeim nem csalnak ott is tapasztalat/gyakorlat igazolása és anyagfelvásárlás kiválthatja a diplomát. (Lusta vagyok guglizni :P ) Kerülőút az ISO minősítésrendszer. ISO 27k, 19k, 31k, 20k sorozatok, stb. Ahhoz nincs előfeltétel, csak fizesd ki. Ha jó helyre mentél tanulni (Pl Vincotte Ackademia) még a legmagasabb minősítéshez elegendő auditóraszámokat is meg tudod csinálni és egyből gyakorlatot is szerzel. ...és nincs olyan veszett nagy különbség az ISO és COBIT között... (vagy akár itil alapelvek) Ha ez megvan simán megtanulod a többit akár önerőből, vagy tanfolyamon.
2017. júl. 6. 13:23
 6/6 Ryuichi válasza:

És valóban :)

[link]

Tényleg nem kell hozzá diploma (pedig meggyőződésem volt), viszont kiváltható vele egy évnyi gyakorlat.

2018. máj. 5. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!