Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szegények miért utálják a...

A szegények miért utálják a gazdagokat, mikor egyedül pont nem a gazdagok tehetnek róla, hogy ők szegények?

Figyelt kérdés
2016. jan. 22. 13:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagy részük (nem a jelenlegi politikai "elitre" gondolok, bár ambíció nekik is bőven kellett) szorgalommal, rengeteg kitartással, áldozattal és lemondással, amit a külső szemlélődő sajnos nem lát, csak az eredményét és ezt irigyli (a beletett munkát már jóval kevésbé).

[link]

2016. febr. 3. 16:58
 22/32 eyks válasza:
100%

Szüleim egyszerű emberek, egyáltalán nem voltunk gazdagok. Középiskolában, ami mindenki számára ingyenes mindent megtettem, hogy egyetemre mehessek. Ez sikerült is.

Az egyetemen rengeteget készültem vizsgákra és a szüleim anyagi támogatása mellett is dolgoznom kellett, hogy eltartsam magam. Bár az egyetemi képzés országunkban ingyenes, de

- a kollégium,

- az étkezések,

- az utazás,

- a szórakozás,

- egy új laptop,

- a telefonszámla mind pénzbe kerülnek.

A csoporttársaim esténként egy pohár sör mellett arról beszélgettek, hogy milyen szar a rendszer és bezzeg Angliában és Németországban minden jobb. Én harmadéves koromban céget alapítottam.

- Napközben az egyetemen voltam.

- Délután és este a cégemben dolgoztam.

- Hétvégenként diákmunkával mindenfélét 600-700 Forintos órabérben.

Ez 7 éve volt. Ma weboldalkészítéssel foglalkozom és a cégemnek (amit harmadéves koromban alapítottam és 2 évig egy fillért sem vettem ki belőle) több, mint 40 állandó ügyfele van. Nem vagyok gazdag, de van saját házam, autóm, szaunám, ilyenek.

Ja a csoporttársaim, nos ők esténként még mindig sörözni járnak és a rendszert szidják...

2016. okt. 31. 19:30
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
a gazdag a szegényből tollasodik meg
2016. okt. 31. 19:51
 24/32 anonim ***** válasza:

# 16

ja csak a gazdag a (rászoruló) szegényekből gazdagodik meg

2016. okt. 31. 19:55
 25/32 anonim ***** válasza:
71%

Mellesleg..#16 valóban jól látod a status quo-t :-) Izgalmas téma.

Tényleg egyre inkább úgy tűnik (és nemcsak nekem) hogy a pénz az bizony egy véges eszköz,(nincs belőle elegendő mert nem nyomtatnak és fizikailag nem is lesz több)

ugyanis ha végtelen lenne akkor jutna belőle mindenkinek mindenféle megszoritás nélkül.

de mivel mostmár hétmilliárdan vagyunk egyre szembetűnőbb az hogy véges a folyamat. Van egy jegybanki kvóta ki menyyi dollárt eurót fontot stb-t nyomtathat évente oszt vagy jut mindekinek belőle vagy nem.Az hogy évről-évről évre egyre több és több embert kellene pénzelni a létfenntartásukhoz az már egy másik kérdés,mivel a világ még mindig azt a gondolkodásmódót támogatja hogy mindenki szaporodjon orrba szájba hogy a következő harminc évben (ugyanúgy mint az elmúlt harminc évben)lehetőleg megduplázódjon a jelenlegi földlakók száma ,hogy még nagyobb legyen szegénység és a nyomor.Ami jelenleg zajlik az nem más mint a háttérhatalmak lassú beavatkozása az emberiség módszeres elpusztitására.

2016. okt. 31. 20:17
 26/32 anonim ***** válasza:
47%

A szegény azért "SZEGÉNY" mert a gazdag "GAZDAG"

Ugye nyilván gazdag is meggazdagodik valamiből/valakiből ,többnyire a kiszolgáltatott emberekből,és itt nem csak az uzsorásokra,szenvedélybetegekre,drogdilerekre.szesz v dohány csepészkre gondolok, hanem a gyártulajdonosokra kisvállakozókra stb re is aki sz.rér hugyér dolgoztatja az anyagilag kiszolgáltatott emberekeket.(vicc pedig az egészbe az hogy a nagy sz.rér-hugyér cserébe még azt is elvárja a munkásoktől (heti hat napba keljenek hajnali háromkor és dolgozzanak szarér hugyér napi10-12 órát vicc az egész nem?) hogy minőségi munkát végezzenek.

Egyenlőbb elosztás kellene ide.Nem azt mondom hogy tökéletes egyenlőség legyen(olyan úgyse lesz soha, mivel mindg lesznek megalomániás barmok aki többi fölé akar emelkedni) de legyen mindekinek saját otthona autója stb -je és ne kelljen senkinek se állatként tengődnie albérletben nyomorognia utcán laknia vagy épp megvonni tőle a mobilizáció lehetégét hogy ne mehessen bárhová munkát vállalni ahová amúgy tömegközlekedéssel nem tudna eljutni kizárólag azért mert nincs autója.

2016. nov. 1. 10:15
 27/32 anonim ***** válasza:

"Tényleg egyre inkább úgy tűnik (és nemcsak nekem) hogy a pénz az bizony egy véges eszköz,(nincs belőle elegendő mert nem nyomtatnak és fizikailag nem is lesz több)"

Inkább embert nem kéne többet gyártani akkor, de ebben inkább a szegények jeleskednek...

2016. nov. 1. 23:55
 28/32 anonim ***** válasza:
51%

Igy van és miért?

Mert a szegény hanem csinál gyereket akkor nem kap munkát nem kap lakást nem kap segélyt nem kap semmit.Aki anyagilag kivan sozlgáltatva ennek a "világrend" nek annak muszáj valamit lépnie.Ha mást nem akkor jobb hiján elmenekül külföldre.

Mondjuk a relative "szegény" alatt nem tudom mely réteget értetted, én nem feltétlenül cigányokra gondolok.Az problémahogy ticsakacigányokba tudtok gondolkodni.A magyarok többsége ugyanolyan szegény.

Mert ugyanúgy rajtuk is ott van a társadalmi nyomás.Sajnos a mai globális világ lételeme ez:Legyünk minél többen szüljetek minél több gyereket szaporodjatok,sokasodjatok éljen a család stb,a többi meg nem számit. Ez igen brávo .

2016. nov. 2. 07:12
 29/32 anonim ***** válasza:
0%

"""A szegények miért utálják a gazdagokat, mikor egyedül pont nem a gazdagok tehetnek róla, hogy ők szegények?""""

Azért kedves kérdező hogy elmehess és lesz.phasd a gazdagoknak a f...sz..t.... ;-Đ

2016. nov. 7. 15:18
 30/32 anonim ***** válasza:
#28 ku.vára nem a cigányokra gondoltam, akkor azt írtam volna. utálom, hogy nem lehet beszélni a szegényekről, mert rögtön valaki elviszi cigányozásba a témát.
2016. nov. 11. 21:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!