Ha keleti nyelvek és kultúrák alapszak után japán tolmács képzést elvégzem el tudok vele Japánban helyezkedni?
Japán és milyen tolmács?
Mert a japán - magyarral kb. kitörölheted. A japán angollal, japán orosszal vagy japán spanyollal már lehet azért mit kezdeni.
Egyet kell értenem az első válaszolóval: a magyar nyelvre nem nagyon van szükség Japánban -- ha meg valahol mégis, akkor már sokkal inkább alkalmaznak olyan japánt, aki elvégezte az Oszaka Egyetem magyar szakát. Saját állampolgáraik előnyben, ha munkát kell adni, természetesen.
Szóval a magyar nyelv nem igazán piacképes, legalábbis ha ott kint szeretnél érvényesülni.
Itthon akkor már inkább van szükség magyar-japán tolmácsra, ha nem is olyan sok, mint angol-magyarra, de lehet találni állást. De hát gondolom, te inkább ki szeretnél menni Japánba.
Szóval ahogy előttem is helyesen mondták: még egy nyelvből profivá kell válnod; vagy tanulsz valami hiányszakmát a japán nyelvtudás mellé, ezt én teszem hozzá.
Tudom, ez nem kevés munka, de Japánban sokkal nehezebb elhelyezkedni egy külföldinek, mint sok más országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!