Szabad hétvége vagy nyugalom a munkahelyen?
Jelenleg egy olyan cégnél dolgozom, ahol csak hétfőtől péntekig kell dolgozni. Nekem nagyon fontos a szabad hétvége, mivel távol lakom a családomtól és így meg tudom őket gyakran látogatni. Viszont egyre stresszesebb ez a munkahely, gyomorgörccsel megyek be sokszor, kapjuk a lecseszéseket mindenért, pedig dolgozunk mint a güzü.
Lehet, hogy lenne egy új munkalehetőség egy teljesen más cégnél, nagyon érdekelne a dolog, de ott viszont szombaton délutánig lenne munka. De látszólag sokkal nyugisabb lenne, közelebb is lenne a lakáshoz az új..
Szerintetek megéri a nyugalomért, kevesebb utazásért feladni a szabad hétvégéket? Mondjuk ha olyan a beosztás biztos meg lehetne oldani, hogy hazautazzak olykor..nem tudom.. Kis tanácsot szeretnék!
Az egyre biztosabb, hogy váltani szeretnék, mert idegileg kikészítenek itt..
Erre az egészséged is rámehet! Válts, ha tudsz, ha megéri.
Anyagilag egyébként többet adna a másik lehetőség? Mert ha az kicsit több (eleve hosszabb a hét), akkor talán könnyebb a döntés.
"Nekem nagyon fontos a szabad hétvége, mivel távol lakom a családomtól"
Hát akkor elsősorban a családdal kellene megbeszélni, de ha ennyire stresszes, akkor én is azt mondom, hogy válts, mert ez akkor hosszútávon tényleg az egészségedre is kihathat.
Azzal pl. semmire nem megy a család, ha kapsz egy infarktust.
Szerintem itt el is döntötted :)
Ne aggódj annyira, ha jónak tűnik. Nehéz a váltás, en is most vagyok ilyen helyzetben. De mérlegelni kell, hogy mi a fontos.
Őszintén szólva azért a családról sem ártana már kicsit leszakadni, bizonyos kor felett, ha felnőtt vagy, talán nem létszükséglet, hogy gyakran hazamenj. Van telefon, skype, email, facebook, szóval bőven meg lehet oldani a kommunikációt.
Mindemellett egy nyugodt légkörű munkahely mindennél többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!