Spanyol nyelv ismerete jelent előnyt az álláskeresésben?
Nem igazán...bár attól függ, milyen szinten... felsőfoknál talán...
Ha van egy spanyol-angol felsőfokúd, akkor az viszont már nyerő lehet.
Spanyol középfokúm van, de állandóan abba ütköztem bele, hogy hiányzik az angol.
Nekem van olyan nyelvvizsgám, amit még sosem kellett munka közben használnom.
Igazából közvetlenül nem jelent semmilyen komoly előnyt, mivel a munkáltatót nem érdekli, hogy beszélsz burkusul, ha egy burkus ügyfele sincs.
Másrészt, egy nyelvvizsga szimpatikusabbá tudja tenni az életrajzod, látszik, hogy tudsz tanulni, így azért a teljes rólad kialakított képet pozitívan befolyásolhatja, valamint állami szektorban van olyan hely, ahol nyelvért adnak még mindig pótlékot (de nem mindenhol)
Egy felsőfokú angol-spanyollal már sokmindent lehet kezdeni, végzettségtől függetlenül. Ügyfélszolgálatra rengeteg ilyen embert keresnek, de multiknál mindenféle projekttámogatói, asszisztensi, kapcsolattartói munkára is jó lehetsz. Tudom, mert nekem is angol-spanyol felsőfokom van és sok lehetőségem lenne ilyen területen, csak más irány vonz.
Az angol nagyon fontos, a spanyol meg legyen felsőfokú, akkor előnyt jelent.
Saját válaszomat ajánlom ehhez a kérdéshez:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
együk fel, hogy hallgatsz az előző válaszolóra és megtanulsz dánul. Az, hogy egy új nyelvet munkaképesen meg tudj tanulni, az saccra 4-5 év és az alternatív költségekkel együtt 1 000 000 + befektetés. Évente van 10-15 állás, ahol kérnek dán nyelvtudást, kérdés az, hogy te mihez értesz. Ha a dán tudáson kívül semmihez, akkor nyitva lesznek előtted az SSC állások, ami kellemes és biztos jövedelem. Ide lesz viszont a legnagyobb verseny, mivel ide egyedül a dántudás a szűrő.
Ha mondjuk mellette közgazdász is vagy, akkor fel kell tenned az alábbi kérdéseket:
- Egy szakmailag komoly munkahelyre tényleg szükséged van-e a dántudásra?
- Ha igen, fizetnek-e annyit, hogy a befektetett energia visszajöjjön?
- Valós előnyt jelent-e a nyelvtudás a versenytársaiddal szemben.
Mondok két nagyon rövid példát:
1. Egy magyar kereskedelmi cég ügyvezetője vagy, és Thaiföldön alapítotok egy képviseletet. Milyen elvárásaid lesznek az ottani munkatársaid felé. Ha nagyon kell, akkor nyilván felveszel egy magyarul (is) beszélő titkárnőt, hogy a magyar partnerekkel valaki levelezzen, de a könyvelővel és a jogásszal kapcsolatban mik lesznek az elvárásaid? Hogy tudjon magyarul? Vagy az, hogy értse az ottani jogot/könyvvitelt/bármit? És ha tud magyarul az neked mennyire számít? Fizetnél érte neki kiemelt fizetést, vagy felvennél valakit átlagos fizetésért és inkább angolul kommunikálnátok?
2. Nézz meg egy random Huawei-es álláshirdetést. A szoftvermérnököknek nem kérnek kínaitudást. Ők ugyanis nem kínaiul beszélő embert keresnek (abból már van úgyis 1 400 000 000 otthon), hanem szoftvermérnököt. Két azonos képességű szoftvermérnök közül melyiket fogják felvenni? Egyértelmű, aki tud kínaiul. És két eltérő képességű szoftvermérnök közül? Nem tudom, nem vagyok Huawei-es. Vajon segít(ene) az valakinek a cégen belüli előrejutásban, ha tud kínaiul?
És persze a dán helyébe beírhatsz bármilyen nyelvet, de ezeket a kérdéseket mérlegeld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!