A munkaközvetítői cég kérhet előlegbe 400 eurót?
Lenne egy munkaközvetítői cég, aki tudna nekem ajánlani Angliai munkát, de előre kéne fizetni 400 eurót.
Azonban nekem mondták, hogy a munkaközvetítői cég nem kérhet előre pénzt. Ez igaz?
Gondoltam, amúgy se mentem volna ki, csak a kíváncsi vagyok.
Köszi a válaszod:D
Pusztán jogilag a munka közvetítés egy szolgáltatás, amiért akár kérhet is pénzt az ügyféltől.
Azonban ezek a cégek akik előre kérnek ahogy az első is írja, ordas nagy átverések, általában küldenek cserébe egy pár nyomtatott lapot angol álláshirdetésekkel, meg tanácsokat, hogy hogyan indulj el, így ők teljesítették a szerződés rájuk eső részét, adtak munka lehetőségeket, mehetsz isten hírével.
előző
Optimista vagy, sokszor szerintem még ennyivel sem nyűglődnek. :D
Írtam nekik, hogy a munkaközvetítő nem kérhet előlegbe pénzt a munkavállalótól, bemásoltam nekik ezt a szöveget:
"Szintén jogszabály írja elő, hogy a magán munkaközvetítő az
álláskeresőtől semmilyen jogcímen nem kérhet pénzt. Szolgáltatásainak
ellenértékét mindig a munkaadó fizeti meg."
Ezután meg kitalálták, hogy ők még sem munkaközvetítők:D
Akkor az egészen gyengék kedvéért századszorra is:
Az Európai Unióban munkaközvetítésért a közvetítő cég NEM kérhet pénzt a munkavállalótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!