Állásinterjú problémák. Ti is voltatok így vele?
Pályakezdő vagyok.
Állásajánlatokat nézve mindig is úgy éreztem, hogy kevés a tudásom mindenhez.
Egyetemen elméletben tanultunk mindent és mivel egy félév egy tárgy ezért nem sok marad meg mondjuk a BSc-s anyagból MSc-re. (pedig jó átlagokkal végeztem)
Beadtam életem első állásjelentkezését, erre be is hívtak. Alig kérnek az álláshoz valamit, mégis attól félek, hogy ha belekérdeznek valami szakmai dologba, akkor elvérzek.
Vagy ez az érzés normális? Azért csak nem mehetek oda a céghez, mint egy betanításra váró munkás, hogy akkor mindent magyarázzanak el hogyan is kell csinálni...vagy milyenek az első hónapok, elnézik, ha az ember nem tud valamit?
Nem tudom, hogy milyen területen vagy, de egy pályakezdőnél kb mindenki számol vele, hogy minimum 1 év betanítási idő jön. Az iskola (a legjobbak is), maximum ahhoz nyújtanak jó alapot, hogy gyorsan beletanuljon a jelölt a dolgokba, és legalább számolni ne ott kelljen megtanítani.
Egy szó mint száz, ne aggódj, ha behívtak, akkor leginkább arra lesznek kíváncsiak, hogy képes leszel e felvenni a ritmust, gyorsan tanulni, és tisztában vagy e vele, hogy mit jelent a munkahely (nem egy pályakezdővel találkoztam aki annak ellenére, hogy egyetemet végzett úgy gondolta, hogy például ha nem megy be dolgozni egy nap, akkor utólag elég lesz szólni, hogy szabadságot kér, aki azt hitte, hogy a munkaidő csak javaslat, vagy aki azt hitte, hogy az egyetem miatt ő rögtön manager lesz, másokat ugráltat, de neki nem kell megfogni semmit).
Szóval, nem az első napokban nézik el, hanem még sokáig, sőt, most például olyan területtel foglalkozom, ami elég ritka, nem lehet csak úgy a fogasról leakasztani hozzáértőket, sok egyedi technológiát is használunk, és még a 10+ év tapasztalattal pályán lévő szakembereknél is sok hónap, mire épkézláb munkát tudnak végezni.
Ne aggódj ezen, így van ahogy az előző válaszoló írta.
Amikor elmentem életem első munkahelyére, nekem is azt mondták, hogy nincs nagy elvárásuk, mert tudják hogy az egyetemen szerzett "tudás" annyira elég, hogy könnyebb legyen betanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!