Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Beleírjam az önéletrajzomba,...

Beleírjam az önéletrajzomba, vagy hagyjam ki?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mennyire bizalomgerjesztő egy HR-esnek, ha a jelenlegi munkahelyemet (fél éve dolgozom itt), beleírom az önéletrajzomba. Nem fogja azt gondolni, hogy "mivel a jelenlegi munkahelyén ilyen hamar akar váltani, ezért be sem hívom, mert úgyis el akar majd menni tőlünk is fél év múlva"?

Jobban járnék, ha bele sem írnám? Akkor meg lesz fél évnyi lyuk. Bár szerintem azzal jobban járnék. Ti mit gondoltok?

2016. jan. 2. 11:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%

Ez attól függ, hogy mi van korábban. Mert ha korábban is van 5 db fél éves munkaviszony, akkor ez nem számít.

Viszont ha ez az első munkahelyed, akkor értelemszerűen semmiképp sem szabad kihagyni.

Amúgy arra számítani kell, hogy referenciaként felhívhatják a legutolsónak beírt melóhelyet, ezért ha eggyel korábbi cég áll ott és ők azt mondják, hogy leléptél tőlük egy másik céghez, ahol már fél éve dolgozol, akkor kínos magyarázkodás jöhet.

2016. jan. 2. 11:24
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, a referencia hívásra nem is gondoltam. Lehet, nem kéne akkor kihagynom, inkább a mostani munkahelyemet hívják, mint az azelőttit :D

Jelenleg amúgy így nézne ki az önéletrajzom:

2015 június- X cég

[itt volt egy BSc képzés - 2012-2015]

2011 augusztus-2012 január Y cég

2010 május-2011 július Z cég

2016. jan. 2. 11:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor kell legyen már egy épkézláb magyarázatod arra,hogy miért hagyod ott a mostani helyed. Nem ghülye a HR-es sem, nyilván sejti, hogy fél év után ott inkább szar van a palacsintában, pl. gyökereek a munkatársak, nem azt csinálod, amit vártál, inkorrekt a főnök, vacak a fizetés stb., de ezt szépen körítve ki lehet magyarázni, ha leírod, hogy miért akarsz váltani, segítek szívesen valami szép körmondatot fogalmazni róla.

Amúgy ne hagyd ki semmiképp.

2016. jan. 2. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez az életrajz még egy kérdést felvet:

A jelenlegi helyeden (ami ugyebár a diplomaszerzést követő 1. melóhelyed) olyan pozícióban dolgozol, ami megfelel a diplomádnak? Ha igen, akkor semmiképp se hagyd ki. Mert a fél év tapasztalat is jobb, mint a 0.

Amúgy ha meg tudod indokolni, hogy miért akarsz onnan fél év után lépni, akkor nem lesz baj. A gondok ott kezdődnek, ha már minimum 3 db fél-egy éves munkaviszonyod van.

2016. jan. 2. 11:50
 5/11 A kérdező kommentje:

#3: azért hagynám ott a mostani munkahelyemet, mert nem ilyen munkakörben szeretnék dolgozni. Ez amolyan kényszerből elvállalt munka, kellett a pénz, más lehetőség sajnos nem volt, illetve korábbról ebben a körben volt munkatapasztalatom. Az első kettő munkahely is ehhez hasonló volt, mindegyik telekommunikációs cégek ügyfélszolgálati részlegén volt. A kiszemelt állás a médiában lenne, speciális végzettség nem feltétel. Tehát az eddigi munkahelyeim nem passzolnak a most megpályázni kívánt munkahelyhez (bár ez sem követelmény a hirdetés szerint). Nem tudom, hogy lehetne ezt szépen "tálalni" a HR-eseknek. Ha esetleg valami fifikás megfogalmazás eszedbe jut, szívesen venném. :)

#4: Az elvégzett BSc-hez nem kapcsolódik sem a mostani munkám, sem a megpályázni kívánt munkám, azzal a szakkal nincs további tervem. Legszívesebben bele se írnám az önéletrajzba, de valamivel magyarázni kell a 2-3 éves lyukat, úgyhogy emiatt tüntetném fel.

2016. jan. 2. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A referenciahívástól ne nagyon tarts, MO-n egyáltalán nem jellemző, főleg, mert az adatvédelmi törvény előírja, hogy csak akkor tehetik meg, ha te hozzájárulsz.
2016. jan. 2. 12:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem így lehet tárolni, ahogy mondtad.

"A hosszú távú céljaim között szerepel, hogy a szakmámban dolgozzhassak, azért szretném ezt az állást elnyerni, hogy lehetőségem legyen a fejlődésre és tanulásra. A jelenlegi munkahelyemen erre sajnos nincsen lehetőség, ezért váltani szeretnék. Akkoriban nem találtam jobb ajánlatot, viszont munak mellett szeretném a családomat is támogatni és anyagilag egy kicsit a jövőmet is megalapozni, hasznosan eltölteni az időt, úgy döntöttem, jobb elvállalni ezt a pozíciót az X cégnél és közben új lehetőséget után kutatni. Abból a szempontból hasznos volt az itt eltöltött fél év (és ide most jöhet valami totálisan random rizsa), hogy itt is volt alkalmam fejlődni olyan téren, mint például kommunikáció, problémamegoldás és csapatmunka."

Na, valami ilyesmi.

2016. jan. 2. 12:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Tárolni helyett tálalni... :D
2016. jan. 2. 12:26
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Még egy utolsó kérdés, amiben nem tudok dönteni: így, hogy az elvégzett képzéssel nincs további tervem, nem kapcsolódik sem a korábbi, sem a most megpályázott munkához, beleírjam egyáltalán az életrajzba?

2016. jan. 2. 12:31
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A 3 éves lyukra úgyis ákérdeznek, ne hagyd ki. Az én végzettségem sem köthető a munkámhoz, egyszerűen akkor azt éreztem jónak, mint kiderült, tévedtem, de ha már belekezdtem, akkor végigcsináltam.
2016. jan. 2. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!