Pályamódosító tanárnőnek 3 idegen nyelvvel milyen területen van esélye JÓ fizetésre?
41 n vagyok, a fizum éhenhalni sem volt elég, szükségem lesz egy igazán jövedelmező munkára, ha a gyerekek nagyobbak lesznek.
Németül, angolul, spanyolul beszélek, talpraesett vagyok, kommunikatív, kreatív.
Van valami ötletetek?
Ja, korrektnek tartott német és osztrák cégeknél próbálkoztam, havi 80-100 ezerért hajlandók is lettek volna alkalmazni... VANNAK EGYÁLTALÁN TISZTESSÉGES CÉGEK?
"Az, hogy beszél, az nem jelenti azt, hogy akárcsak középszinten is beszéli, lehet, hogy max megérteti magát. "
Úgy tűnik, hogy a lenéző feltételezésed nem volt igaz...
"Ha szakmaként tekint a nyelvtudásra, akkor annak valahol a felsőfok közelében kéne lennie, erről pedig nem tudunk semmit.
"
Nem feltétlen nyelvtanár lehet a szakmája. Rengeteg irodai munkára rövid idő alatt be tud tanulni és ezek között van ahol elvárás a nyelvtudás. Ha talál ilyet akkor nyert ügye van.
(Első vagyok.)
Szerintem az, hogy a külföldi miért kap többet az annak a függvénye, hogy tud olyat tanítani, amit a magyarok nem, és ennyivel lehet idecsábítani egy olyat.
Ha magyar származású tanár tudna olyat, amit más nem, akkor ő kérhetne sok pénzt.
15 éve sem volt több arányaiban egy tanár bére, és nem is nagyon lesz.
Magántanítás kilőve, így aztán a tanári tapasztalatod jó eséllyel kiesett.
Maradt a három jó nyelvtudás, de a fordító munka kilőve, maradt tehát valami olyan adminisztrációs állás, ahol ezt a nyelvtudást ki is tudod használni, viszont nem szakmunka. (mert ugyan szakirányú tapasztalatod nincs, ahol meg nem kellenek ezek a nyelvtudások, oda sok-sok jelentkező van, és ezért keveset is fizetnek.)
Abban igazad van, hogy 25 évesen érdemesebb lett volna elgondolkodni, hogy az esetlegesen csinos külső meddig alkalmas a munkatapasztalat/tudás ellensúlyozására. :(
300k nettót ebből kiindulva (és a fentieket kizárva) nehezen látok elérhetőnek. :(
25 éve jó ötletnek számított ez az egész bölcsészkedés?
Szerintem ugyan ez a közgazdász legyél fiam, mérnök vagy orvos.
Vagy hogy volt kérdező?
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Utolsó, csak pár év múlva állok munkába, de kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!