Mit írjak az önéletrajzomba, ha még nem dolgoztam?
Tudnátok bármiféle tanácsot adni, hogy mivel tudnám egy kicsit feldobni?
Ugyanis terjedelmét tekintve igen csak csekély lett, az alapadatok megadása után, tanulmányaim sem kiemelkedőek.
A készségek megemlítése nem túl elcsépelt? Nem jellemző rám a pozitív tulajdonságaim, erősségeim hangoztatása.
Illetve érdemes-e beleírni az abbahagyott/befejezetlen tanulmányokat? Fél év után abbakényszerültem hagyni. Azóta elvégeztem egy másik OKJ-s szakmát.
Egyéb kérdésként, kell-e, vagy van-e értelme feltüntetni a lakhelyet, kort/születési évet?
"Nem jellemző rám a pozitív tulajdonságaim, erősségeim hangoztatása"
Akkor ideje hozzászokni, legalábbis álláskeresésnél :D
Írhatsz bele arról is, hogy miket tanultál, ha esetleg volt szakmai gyakorlat vagy diákmunka, akkor azt is
Abba gondolj bele, hogy aki elolvassa az abszolút nem tud rólad semmit. Amit nem írsz le az nincs. Nem fogják feltételezni rólad, hogy mondjuk te biztos jó csapatjátékos vagy, ha nem írod le.
Lakhelyet és születési időt ne írj bele, mert diszkriminációra adhat okot.
A korod: szerintem NE írd bele, hanem amikor megkérdezik, hogy hány éves vagy, akkor megmondod, hogy x éves, de ez Önöknek azért jó, mert járulék kedvezményt tudnak igénybe venni utánam (azt hiszem be kell regisztrálni előzetesen a munkaügyi központba, a Start kártya helyett van ez a lehetőség). Tőlem sokszor megkérdezték ezt a kérdést, állásinterjún számíts rá.
Beleírhatod, ha tudsz gépírni. Én nem tudtam, így csak azt írtam bele, hogy tudok gyorsan gépelni.
Ha esetleg van a szüleidnek vállalkozása, akkor írhatod, hogy besegítettél nekik, beleláttál a pénzügyekbe, vevőkkel való kapcsolattartás mikéntjébe. Pl. ha boltosok, őstermelők.
Az öcsémnek a gimiben van valami 1-2 hetes kötelező társadalmi célú gyakorlat. Ő óvodában volt kisegítő, vigyázott a gyerekekre. Itt le lehetne írni, hogy belelátott egy óvoda életébe, fejlődött az empatikus készsége, a kommunikációja, a felelősségérzete. Nektek ilyen nem volt? Vagy szakmai gyakorlat?
Segítettél esetleg futóversenyt szervezni/véradást szervezni a sulitokban? Írhatnád, hogy a rendezvény szervezés egy erősséged.
Érdeklődési kört is lehet írni, ami a megpályázott álláshoz köthető, pl. szívesen tanulmányozol befektetéseket, érdekelnek a probléma megoldást, logikát fejlesztő helyzetek, pl. ördög-lakat, Rubik kocka.
Esetleg írhatod, hogy a terved 2 év múlva nyelvvizsgázni/tanfolyamot elvégezni. 5 év múlva ....
Ilyenekkel talán fel lehet dobni. Remélem, tudtam segíteni. :)
"megmondod, hogy x éves, de ez Önöknek
azért jó, mert járulék kedvezményt tudnak
igénybe venni utánam"
Szerintem ezt tök gáz így előadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!