Milyen költségekkel kell számolnom, ha el akarok költözni otthonról? (bővebben lent)
Budapestre szeretnék költözni, nem a belvárosba, inkább perifériára, mert ott olcsóbbak az albérletek.
Milyen költségekkel kell számoljak, hogy a költségtervezetem minden eshetőségre felkészüljön?
Eddig számoltam: albérlet, rezsi, élelmiszer, bérlet, kis mennyiségben számoltam gyógyászati szerekkel (esetleges betegedésre felkészülve), ruházatra (néhány hónap folyamatosan letenni x összeget), bérlet, tisztálkodási szerek, különböző felmerülendő karbantartási költségek. Ilyeneket vettem eddig figyelembe különböző összegekkel. Vannak olyan tényezők amiket kihagytam?
A lakbérhez tegyél még a magad részéről hozzá egy 5000-ret, (=ha más nem, a közös költség még hozzájön) és a rezsihez szintén még 5000-ret. (= másfél szobás lakás havi rezsije minimum 40 ezer, különösen, ha átalányt fogtok fizetni)
Kaja elég lehet, de nagyon körbe kell majd néznetek, hogy mit, hol, melyik üzletben, piacon, stb. stb. vásároljatok, hogy jó is legyen, és olcsó is!
A gyógyszer-karbantartás-ruházkodás havi keretösszegét (amikor nincs szükség rá) tedd félre, mert annyira irreálisan alacsonyan számoltál velük, hogy szükség esetén abból az összegből meg sem fogsz tudni mozdulni!!
Igen, azokat az összegeket amiket nem használok fel, félreteszem (megpróbálom, mert biztos lesz alkalom amikor hozzá kell majd nyúljak valamilyen okból).
Köszönöm a válaszokat!
Nekünk:
30 nm lakás bérleti díj: 50.000
Víz: 4000
Közös költség: 6000
Villany: 5000
Gáz: 8000
Telefon: 7000
Net: 5000
Bkk bérlet: 14000
Kaja: 55000
Hitelünk: 15000
Ez összesen: 170.000 ft (Kettőnkre a párommal)
Mi ketten keresünk 350 ezer körül a barátommal, kb 180 ezrünk megmarad, abból teszünk félre és költekezünk mikor mire.
Szerintem nem hagytál ki semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!