Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogos, ha ezek után már nincs...

Jogos, ha ezek után már nincs is kedvem dolgozni?

Figyelt kérdés

Ma is voltam egy helyen, ruhákat kellett válogatni 5 órán át, és sorba rendezni őket. De így, hogy bugyik: csipkés, csipke nélküli, mikroszálas, pamut, anyámkínja minden méretben növekvő sorrendben, méret és ár szerint, különválogatva márka, szín és kiszerelés szerint, a végén már zongott a fejem, és jojóztak a szemeim.

Ha a ledolgozott próbanapjaim kifizetnék, már milliomos lennék, de itt nem írja elő a törvény, így akár 3 hetet is dolgoztathatnak ingyen, és aztán közlik csak, felvettek-e egyátalán (2 hetet már húztam le így).

A ruhaválogatás mindössze 500€-t fizet, amiből 350€ a lakhatás, 100€ a kaja, és marad 50€, amiből fedezni kell a ruházkodást, a kozmetikumokat, a háztartási kiadásokat, félretenni az iskoláimra (az egyik havi 120€, a másik havi 80€), plussz létrehozni egy vésztartalékot, ha elveszítem a munkám, vagy elromlik valami.

Ilyen kilátások mellett már dolgozni sincs kedvem....

2015. dec. 18. 20:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
nem tudom hol élsz, de ha euróban számolsz, akkor EU tag ország, ezek egyikében sem lehet ingyen dolgoztatni senkit, ha ilyen hülye vagy, hogy beveszed, hogy 3 hetes próbaidő is van ingyen, akkor meg is érdemled
2015. dec. 18. 20:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Attól, hogy te nem hallottál róla, még így mondja ki a német törvény. Egy nap és 3 hét közötti fizetetlen betanulási időszakot követelhet a munkaadó.
2015. dec. 18. 20:11
 3/13 A kérdező kommentje:
Ez nem próbaidő, az azon felül 6 hónap
2015. dec. 18. 20:12
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Szomorú , a kizsákmányolásra van törvényes kiskapu . Nálunk ez eddig még nem létezik . A külföld negatívumait is érdemes kiplakátolni nem csak a meséket vagy a kevés hasznos élményt .
2015. dec. 18. 20:21
 5/13 anonim ***** válasza:
11%
Hülye vagy ,ha 500 eurós bérért kimentél németbe! idehaza csövesként több pénzed maradna..
2015. dec. 18. 20:26
 6/13 anonim válasza:
Nem 500€-ért mentem ki, és nem is tegnap jöttem, hanem pár éve, csak elvesztettem a munkám
2015. dec. 18. 20:28
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem 500€-ért mentem ki, és nem is tegnap jöttem, hanem pár éve, csak elvesztettem a munkám
2015. dec. 18. 20:29
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

Te vagy az akinek meg a párja tanul és nem jut pénz csak a kötelezőkre?

Hát, jobb nincs, próbálkozni kell, egyszer csak felvesznek valahova, de érdekes, hogy sehova sem kellesz a próbanapok után ezek szerint? Fogalmam sincs a német helyzetről, de ha ott nem találsz munkát, akkor mit akarsz? Valamiből élni kell.

2015. dec. 18. 21:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi meg pár éve mondjuk neked, hogy gyere haza. Fárasztó ez már.
2015. dec. 18. 22:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Kérdező a sok válaszadó közül, hány db vagy te???
2015. dec. 19. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!