Egy pubban dolgozom. Gátlástalanul zsebre vághatom a jattot?
Ez a helytől is függ.
Ha olyan az a pub, akkor a kollégáid is majd gátlástalanul szájba vernek.
Attól függ. Én olyan helyen dolgoztam, ahol alapfizetés volt+ jatt. Ott természetesen az enyém.
De találkoztam olyannal is, ahol szét kellett osztani, illetve olyannal is, ahol a főnök vágta zsebre (azt persze megdézsmáltuk kicsit).
Szóval amikor odamész dolgozni, akkor ezt tisztázni kell. Mert mindenki tudja, hogy van borravaló. Ezért nem érdemes ellopni, úgyis látják.
A pofátlanság netovábbja, ha ezt a főnök zsebre vágja. A jatt/borravaló pont azt a célt szolgálja, hogy a kellemes kiszolgálásért vagy valamilyen szerinted kiemelkedő dologért "megjutalmazod" azt az embert, akinek ez köszönhető. Ez általában a pultos vagy a pincér egy pubban. Ez alapból olyan pénz, amit ha megkaptál, rakhatod azonnal zsebre.
Én ha ilyen helyen dolgoznék (és ezt másoktól is hallottam már), ha borravalót akarnának adni, akkor szólnék, hogy köszönöm nem fogadom el, úgyis a főnök kapja.
Ha mégiscsak jól jön az a plusz pénz, akkor minimum a felét tartsd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!