Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy pubban dolgozom. Gátlástal...

Egy pubban dolgozom. Gátlástalanul zsebre vághatom a jattot?

Figyelt kérdés

2015. dec. 17. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Ez a helytől is függ.

Ha olyan az a pub, akkor a kollégáid is majd gátlástalanul szájba vernek.

2015. dec. 17. 23:11
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Ha a jattot nem kell szétosztani mással akkor mi lenne ebben a gátlástalan?
2015. dec. 18. 04:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Csak ne felejtsd el zarasnal gatlastalanul elovenni.
2015. dec. 18. 06:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Én olyan helyen dolgoztam, ahol alapfizetés volt+ jatt. Ott természetesen az enyém.

De találkoztam olyannal is, ahol szét kellett osztani, illetve olyannal is, ahol a főnök vágta zsebre (azt persze megdézsmáltuk kicsit).

Szóval amikor odamész dolgozni, akkor ezt tisztázni kell. Mert mindenki tudja, hogy van borravaló. Ezért nem érdemes ellopni, úgyis látják.

2015. dec. 18. 08:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!Nálunk tipikusan a főnök vágja zsebre,ezért is kérdeztem,hogy ilyenkor miket lehet tenni.Megnyugtattál.Akkor egy kis dézsma belefér ezekszerint.
2015. dec. 18. 12:56
 6/7 anonim ***** válasza:

A pofátlanság netovábbja, ha ezt a főnök zsebre vágja. A jatt/borravaló pont azt a célt szolgálja, hogy a kellemes kiszolgálásért vagy valamilyen szerinted kiemelkedő dologért "megjutalmazod" azt az embert, akinek ez köszönhető. Ez általában a pultos vagy a pincér egy pubban. Ez alapból olyan pénz, amit ha megkaptál, rakhatod azonnal zsebre.

Én ha ilyen helyen dolgoznék (és ezt másoktól is hallottam már), ha borravalót akarnának adni, akkor szólnék, hogy köszönöm nem fogadom el, úgyis a főnök kapja.

Ha mégiscsak jól jön az a plusz pénz, akkor minimum a felét tartsd meg.

2015. dec. 18. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Jó mondjuk azt hozzátenném, hogy olyan helyen, ahol a "pluszhoz" másnak is köze van (szakács például), ott szerintem illik ezen megosztozni, de egy pubban mégis minek? Maximum elküldhetnéd a sör-gyári munkásoknak, hogy milyen finom sört főztek :D
2015. dec. 18. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!