Budapesten meg lehet élni nettó 300E-ből két embernek albérletben?
Függ az albérlettől, a két ember igényeitől, egyéb kiadásaitól ( pld. autóhitel, áruvásárlási hitel, havi telefonköltség, utazási szokások - BKK bérlet, heti-havi vidékre hazajárás, étkezési lehetőségek, etc...).
Szerintem meg lehet. Nagyon sokan élnek ennél lényegesen kevesebből. Viszont sokaknak ez heti költőpénznek is kevés.
Igazából értelmetlen a kérdés, mert semmi konkrétumot nem tartalmaz. Van albérlet havi 400 000 + rezsiért is, és akkor a válasz már eleve nemleges.
Kérdező:
Ahogy írod, úgy kényelmesen meg lehet élni, még félre is tudnátok tenni.
Simán.
Sőt, még félre is tudtok rakni.
Nekünk:
Lakbér: 50.000
Közös költség: 6.000
Villany: 5000
Víz: 4.000
Net: 6.000
Telefonok: 6.000
Kaja: 50.000
BKK bérlet: 14.000
Ez 140 ezer ft. Belvárosi, 40 nm-es lakás.
Ketten vagyunk a párommal.
Sajnos manapság már jóval drágábbak az albérletek, ennyiért nem lehet találni, de 70-90 körül már igen, szóval ennyit számolj rá. Ja meg a BKK bérlet nekünk annyival jobb, hogy én tudok diákbérletet venni, mert estire járok, nem 10 ezerért veszem a bérletet, mint a párom.
Mi is 300 ezret keresünk ketten, szóval simán kijövünk a maradék 160 ezer marad meg szórakozásra, hobbira, félrerakásra, utazásra.
Szerintem simán meg lehet ennyiből élni két embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!