Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A fiatalok végzettségtől és...

A fiatalok végzettségtől és munkakörtől függetlenül legalább havi nettó 235 ezer forint fizetést várnak el itthon. Szerinted álomvilágban élnek, vagy jogosak a vágyaik?

Figyelt kérdés
[link]
2015. dec. 8. 17:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

nem tudom haver... nekem rezsistől kijön a szoba 40ből :)

nem muszáj palotát bérleni ha nincs pénzed rá, 135 ezer költőpénz meg szép amúgy is

2015. dec. 8. 23:59
 12/16 anonim ***** válasza:

"Csak egy átlag fos albérlet 100 ezer Ft Bp-

en... 235 ezer Ft-ból 100 elmegy az albérletre,

marad 135 ezred, ami kb semmire nem elég.

Saját házad nem lesz belőle soha."

Igen de ki akar egyedül saját lakást? Merthogy kétszer 235 az 470 amiből mondjuk 200-250 kényelmesen félre tehető. Az 2-3 év alatt akár egy 20 milliós házra is elég önerő. Onnantól kezdve pedig albi díj nincs hanem az a pénz is mehet hitel törlesztőre és így viszonylag hamar lehet saját házuk a fiataloknak.

Na a gond az, hogy sokan nem keresnek 235 ezret. Itt bukik a történet, nem pedig ott, hogy 200 feletti fizubol ne lehetne saját ház vagy lakás. Mert simán lehet.

2015. dec. 9. 11:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezt a "100 ezer elmegy albérletre, nem lesz soha házad" hozzáállást én sem értem. Ha albérletben laksz, akkor minek saját ház? Ha van saját házad, akkor minek fizetsz albérletet?
2015. dec. 9. 11:09
 14/16 anonim ***** válasza:
44%

Ebben a témában kutatást végeztem, és nem az a gond, hogy a fiatalok sokat akarnak, mert bőven akad hely, ahol meg is kapnák.

A gond az, hogy mindent a semmire várnak. Még a diplomások közt is sokan vannak, akik teljesen életképtelenek. Én 24 évesen majdnem ennyit keresek pályakezdőként első munkámmal, mivel tudtam és alaposan utána jártam, hogy mit kell nyújtanom szakmailag ahhoz, hogy értékeljenek. Viszont nekem is sír minden ismerősöm, hogy jajj milyen nehéz munkát találni, és még arra sem veszik a fáradságot, hogy önéletrajzot írjanak.

Szerintem aki akar, az elboldogul. De Magyarországon általában csak sírni szoktak, tenni ellene semmit.

2015. dec. 9. 17:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Amikor elvégzem az MSC-t, én sem fogok elmenni 260.000-300.000 alatti kezdő fizetéssel sehova.

Ez nem vágyálom, csupán jól kell szakmát választani és jónak kell lenni benne.

2015. dec. 10. 10:33
 16/16 anonim ***** válasza:

"És a "versenyképes fizetés" az mi amit

állandóan hirdetnek??!!"

A versenyképes az mindig mást jelent. Az nem egy konkrét összeg. Ami az utcasepronek versenyképes fizetés az egy mérnöknek nevetséges összeg.

2015. dec. 10. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!