Szerintetek mit érdemes manapság dolgozni?
Nyilván a politikusságon és a lottónyertességen kívül :)
Kik keresnek manapság jól,akik nem tanultak 30 éves korukig?
mérnökök
pénzügyesek
logisztikusok
Az eddig leírtakon kívül,amit az első írt.
Mindenki aki a abban amit csinál a legjobbak közé tartozik.
A legjobbak közé tartozó Cipész
Villanyszerelő
Autószerelő
Pék
Kőműves
Fodrász
Masszőr
Varrónő
Esztergályos
Lakatos
Cirkuszi Bűvész
Zöldséges
Állat tenyésztő
stb.stb.
Mindenki jól keres, aki abban amit csinál, azt jól csinálja.
Rosszul keresnek a link,igénytelen,pontatlan,megbízhatatlan,stb.
Orvosok
Mérnökök
Jogászok
Kőművesek
Varrónők
Autószerelők
Villanyszerelők
Cipészek
stb. stb.
Mindegy, hogy mit csinálsz, sikeres leszel és jól fogsz keresni, ha abban amit csinálsz, igyekszel a legjobb lenni.
Vannak iszonyat jó vagyonőrök is,akik minden járőrözést pontosan hajtanak végre és nem alszanak éjjel.
A fizetésük mégis kritikán aluli és a főnök megbízásából járkáló ellenőrök is ugyanúgy kötekednek velük.
Szóval némiképp motiváló amit a 2. válaszoló mond,de sajnos nem ennyire egyszerű.
Ha én vagyok a legjobb árú feltöltő akkor nyilván mint a legjobb nem a Tescóban fogok árút feltölteni.
Ha én vagyok a legjobb utcaseprő,akkor nyilván nem a falú végi kurta kocsma utcáját fogom seperni.
De nézhetjük úgy is a kérdést, hogy nem érdemes dolgozni, mert semmilyen munka nem kifizetődő.
A WC-néni is több pénzt kereshet egy orvosnál, ha a wc-s néni jól csinálja a munkáját és az orvos meg nem.
2 # -es vagyok.
Legyél te a legjobbak közé tartozó vagyonőr !
A legjobb vagyon őrök tudod hol dolgoznak ?
Na látod ha nem tudod akkor először járj utána, hogy hol is dolgoznak és ki ad nekik munkát és mennyiért ?!
Meg fogsz lepődni.
Persze ezek a ma legjobb vagyonőrök is valamikor a ranglétra alsó fokát is megjárták.
Akik egyből a felső szintet járják azok a lottó nyertesek, de azt mondtad azokról ne írjunk.
Hiába vagy valamiben a legjobb, ha az adott munkakörbe alacsony a belépési küszöb (szinte bárki el tudja végezni, nincs szükség évekig tartó tanulásra) és a szakmai fejlődés is véges: egy orvos vagy mérnök mindig lehet egyre jobb és tapasztaltabb, tanulhat újabb és újabb dolgokat, ahogyan fejlődik a tudomány. Egy árufeltöltő legfeljebb kicsivel gyorsabban tudja a konzerveket felpakolni a polcra. Attól még nem kap több fizetést.
Egy 20 éve pályán lévő orvos sokkal tapasztaltabb egy pályakezdőnél, egy árufeltöltő viszont nem sokkal, legfeljebb gyorsabban megtalál bizonyos árukat és jobban kiigazodik a raktárban.
Így van ahogy az előző írta. Az viszont fontos, hogy csak akkor tudsz valamiben fejlődni hosszútávon, ha van belső motivációd.
Ha kimondottan a pénz érdekel és a pénz keresés akkor ne szakmákban gondolkodj, hanem vállalkozásban.
vagyonkezelők, közös képviselők, uzsorások, behajtók, strigók, szobáztatók, dílerek.
kb ezek a pénzesebb melók.
Szerintem mindenképp olyan szakmát/hivatást kell választani, ami alapjáraton jól fizet, mint pl. jogász vagy orvos. És hiába mondják, hogy mondjuk a jogászokkal Dunát lehetne rekeszteni, annyian vannak, ha közülük te vagy a legeslegjobb, megnyered ügyvédként minden peredet, akkor az ügyfelek TÉGED fognak felkeresni, hogy neked adjak a megbízatásukat és a te zsebedbe tegyék a pénzt. Attól fogva teljesen mindegy, hány ügyvéd van még rajtad kívül, tehát van, amiben a 2-esnek igaza van.
Viszont nem véletlenül keresnek jól/drágák a jogászok, az orvosok, a mérnökök stb. Hanem mert meg kell, hogy térüljön nekik az áldozatos munka (+idő, pénz, energia), amit a hivatásuk elsajátításába fektettek. Szóval az a véleményem, hogy ha te nem vagy hajlandó küzdeni érte, akkor láblógatásért meg két éves OKJ-tanfolyam elvégzéséért cserébe ne várd, hogy aranyéleted lesz.
Vannak kivételek, nem azt mondom, de kevés és azoknál nagyobb a kockázat, hogy nem fogsz olyan jól keresni, mint amennyire szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!