Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyenek az emberek?

Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés

Aki szegénységben él, kevés pénzért dolgozik, és meg mer szólalni, hogy milyen nehéz, a sok okos ember egyből a fejéhez vágja, hogy miért nem tanult, most nem kellene így élni, pedig nem mindenki azért nem tanul, mert nem akar, lehet, hogy nincs rá lehetősége, mert a szülei is csak lehúzzák, örül, hogy 18 évesen szabadul otthonról. Meg sok ember nem is az esze miatt kap diplomát, hanem apuci pénzén, meg utána a jól fizető állást a kapcsolatoknak köszönheti, de meg van róla győződve, hogy ő mindenért nagyon keményen megdolgozott, de fogalma sincs, hogy mi az, hogy keményen dolgozni, és ezek néznek le másokat.

Akinek nincs diplomája, az már szar embernek számít, és haljon éhen?

2010. márc. 22. 11:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de hadd mondjam el az én példámat. 25 éves vagyok, Nyíregyházán születtem, a szüleim nem vagyonosak, nem tudtak 18 éves korom után támogatni. Érettségimet eltoltam, nem is volt kérdés, hogy főiskolára kerüljek, és ott anyumék fizessék az életemet.

Ekkor feljöttem Pestre, és egy ismerősömnél laktam. Elvállaltam minden melót, amit tudtam, legyen az raktári pakolás, mindenféle ház körüli javítgatások, foldozgatások, sőt, babysitterkedtem is. Ebből el tudtam magamat tartani, nem volt könnyű, de év végére ki tudtam fizetni a lakbért és tudtam kaját venni. Újraírtam a matek és a fizika érettségimet, ennek köszönhetően felvettek az info karra a BMF-en. Vért izzadtam, hogy összejöjjön, de a csoporttársaimtól eltérően minden tárgyamat sikeresen teljesítettem, így három és fél év alatt teljesítettem a tárgyaimat. Közben még többet dolgoztam, ebből tartottam fenn magamat, és persze az ösztöndíjakból. Nem jártam bulizni, hanem tanultam, lelkiismeretesen készültem az órákra. Nyelvvizsgám nem volt, ezért diplomát se kaptam a végén. Viszont elhelyezkedtem egy cégnél, ahol már tudtam rendes fizetésért dolgozni. Közben három-négy év alatt megtanultam angol és németül is közép szinten. Jelenleg jó fizetésem van, saját albérletem, tudok félretenni, sőt a szüleimet is tudom támogatni. És ezt úgy, hogy 5 éven keresztül minden erőmet belefektettem abba, hogy előrejussak. Ezek után én azt mondom, ha nekem sikerült, akkor másnak is menne, csak el kell döntenie, hogy mit is szeretne elérni, és ennek mindent alávetni.

2010. márc. 22. 12:07
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem is az olyanokkal van baj, mint te, hanem azokkal, akik alá mindent odatesznek, ők nem tudnak normálisan viselkedni.
2010. márc. 22. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

ne gondold azt, hogy mindenki így gondolkodik, akik alá odaraktak mindent. remélem legalábbis, hogy nem így van.

pontosabban biztos, hogy nem vagyok egyedül. én szerencsés vagyok, tizenéves koromban nem kellett dolgoznom, csak tanulni, egyetem alatt is támogattak a szüleim, de akkor már különböző munkákkal nagyrészt fenntartottam magam. én nagyon örülök ennek a helyzetnek, és máig megbecsülöm, mert így sokkal könnyebb volt sikeresnek lennem, a jól fizető állást nem kapcsolatoknak köszönhetem, és valóban sok munkát fektettem mindenbe, amit csináltam.

nem gondolom azt, hogy akinek nincs diplomája, az haljon éhen, ettől senki sem kevesebb ember, ez kizárólag akkor zavar, ha valaki a körülményeit használja kifogásként és közben nem tesz semmit azért, hogy megváltozzon az életszínvonala. te nem ilyen embernek tűnsz, és sajnálom, hogy nem voltak megfelelő lehetőségeid, de remélem, hogy valahogy majd mégis meg tudod magadnak teremteni ezeket, bár nem tudom mivel foglalkozol és mennyi mozgástered van.

2010. márc. 22. 12:42
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

én is ezt szoktam mondani, hogy miért nem tanultatok. noh de hozzá is teszem mindig, hogy annak mondom akinek volt lehetősége.

nekem se volt álom életem, amíg együtt éltem nevelőanyámmal (és apámmal), megkeserítette az életemet. De ez nekem még több erőt adott, hogy minél több tudást és tapasztalatot szedjek magamra, mert tudtam, hogy így tudok kiszakadni majd a szar közegből.

amit nem szeretek az az irigység. A legtöbbször olyan emberek siránkoznak, akik végigbulizták meg lébecolták azokat az időket amikor tanulhatott és fejlődhetett volna.

utána persze leugatnak mindenkit, hogy "neked csak kapcsolatok miatt van jó melód" meg "nincs értelme tanulni mert úgyis csak a kapcsolatok", stb.. hallottam már jó sok ilyen megnyilvánulást.

Az pedig, hogy valaki diplomát kap, nem egyenlő a jó munkával. Akik az eszükért kapják se kapnak jó melót manapság, mert a papír éri a legkevesebbet. Igazi tudás nélkül szart se érsz, lehet akár ezer fősulid is.

nekem van 3 OKJ-m és most jobban élek mint nagyon-nagyon sok friss diplomás. az eszemből.

2010. márc. 22. 12:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Tisztelet a kivételnek, látom vannak még normális emberek is. Én már nem vagyok fiatal, amikor én érettségiztem, akkor még nem volt ingyen a nappali tagozat sem, nem volt diákhitel sem, egy faluban laktam, nagyon messze minden várostól, utáltam ott lenni, órákig utaztam minden nap a gimnáziumba, mert anyu nem fizetett kollégiumot, mert a bérlet olcsóbb volt, érettségi után elmentem otthonról összeköltöztem a barátommal, de ő is csak lehúzott, így utólag könnyű okosnak lenni, nem kellett volna vele lennem, egyedül jobban boldogultam volna. Most már van rendes párkapcsolatom, boldogan élek, csak anyagilag nehéz.
2010. márc. 22. 12:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se volt érettségi után lehetőségem továbbtanulni, csak egy 2éves OKJ-s tanfolyamot csináltam. De most munka mellett jelentkeztem fősulira,felvettek, így tanulok és dolgozok....bár én is épp ezért,h ne azért a kevésért dolgozzak.
2010. márc. 22. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

az okj-sek ingyen voltak.

bár kicsit keményen hangzik, de arról már tehetsz, hogy egy rossz kapcsolatba mentél bele ami visszatartott.

nem kell főiskola ahhoz, hogy sokat elérj, ezt kéne megérteni. szerintem sosem lesz főiskolám, mégis érzem és tudom, hogy nagyon sokra fogom vinni, tele vagyok tervekkel és ötletekkel.

2010. márc. 22. 13:06
 8/9 anonim válasza:
Megmondanátok,hogy milyen OKJ-s tanfolyamot végeztetek el és melyikkel tudtatok elheyezkedni? OkJ-s tanfolyamot szeretnék elvégezni,de nem tudom,hogy milyet kellene?! Köszi
2010. márc. 31. 10:53
 9/9 anonim ***** válasza:

én informatikus vagyok, jobban mondva programozó. ebben a szakmában a papírnál fontosabb a valódi tudás.

amúgy nekem van:

szoftverüzemeltető OKJ

rendszer programozó OKJ

média technológus asszisztensi OKJ

így vagyok már lassan 2 éve "hivatásos" webfejlesztő programozó.

ezek a szakmák ugyanúgy szart se érnek ha nem áll mögöttük tudás és gyakorlat.

2010. márc. 31. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!