Lsandor kérdése:
Szerintetek érdemes kályhásnak tanulni? Mennyire lehet elhelyezkedni ebben a szakmában? Véleményetek?
Figyelt kérdés
2015. nov. 30. 12:23
1/8 anonim válasza:
Tavaly rakattam át a kályhánkat. Ketten dolgoztak rajta 3 napig . Kb. 4000 Ft-os órabérre jöttek ki, ami elég jó kereset . Elmondásuk szerint nekik mindig van munkájuk, az enyémet is 3 hónappal a munka előtt vállalták el. Országrészenként, városonként biztos nincs mindenhol ekkor igény kályhásokra, ezt a településeden neked kellene kideríteni. Elhelyezkedni max. egy tapasztalt kályhásnál tudnál segédnek egy jóval alacsonyabb bérért, de szerintem minél előbb önállóan kellene ebben a szakmában vállalkozni és felvenni egy segédmunkást , mert egyedül nehezen menne a munka.
2/8 anonim válasza:
Szerintem érdemes. Anyagilag se utolsó egy kályhás díjazása, a számlázást se viszik túlzásba, mert igen nehezen ellenőrizhető, szóval sok a tiszta pénz, amúgy meg egy érdekes dolog, kiélheted a kreativitásod, főleg ha ügyes vagy nem kizárt hogy megszereted.
3/8 A kérdező kommentje:
Amúgy az én célom is az lenne, hogy minél hamarabb sajátba kezdeni, hisz így lenne igazán értelme a dolognak. Első válaszoló mit tudnál mondani arra, hogy a te meglátásod szerint Magyarországnak melyek azok a régiói, melyeken jobban lehet szükség kályhásra? Én amúgy jelenleg Miskolcon élek.
Igencsak tetszik amúgy a szakma, látok benne fantáziát
2015. nov. 30. 20:13
4/8 anonim válasza:
Kályhásra mindenhol van szükség, csak az nem mindegy hogy Salgótarjánban csinálsz egy kályhát 50ezerért, vagy egy komolyabbat Győrújbaráton 600 -ért...
5/8 anonim válasza:
1-es vagyok, Sopron és Mosonmagyaróvár környékén is biztosan jól élnél belőle, de csak akkor , ha jó minőségű munkát végzel. Nagyon sok kontár van ebben a térségben az építőiparban. Sok osztrák és szlovák embernek van ingatlanja erre felé, ők általában kandallókat, kályhákat is rakatnak a házaikba.
6/8 A kérdező kommentje:
Úgy látom, hogy akkor ebben a kérdésben is az az igaz, hogy Magyarország nyugati részén jobban lehet ezzel a szakmával érvényesülni
2015. dec. 2. 09:13
7/8 anonim válasza:
Én itt élek Győr mellett, valóban sokkal magasabb munkadíjak vannak mint egyes más régiókban.
De azt hozzá kell tenni, aki erre jönne azzal szembesül hogy az albérlet árak az egekben, az ingatlan árak az egekben, illetve ha te akarsz valamilyen munkát elvégeztetni az is kb. a duplájába fog kerülni.
Nem mondom hogy ez jó, se azt hogy rossz, csak mint tény.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez is egy nem elfelejtendő részlet
2015. dec. 2. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!