Diákmunka 14 évesen?
Figyelt kérdés
Lehet vállalni diákmunkát 14 évesen? Úgy hallottam nem lehet, viszont az osztálytársam volt egy szállodánál pincér/medence takarító és ô még nem töltötte be a 14-et. Most hogy van ez?2015. nov. 22. 15:15
1/2 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 15 éves kortól lehet.
Ha neked egy osztálytársad dolgozott valahol 14 éves kora alatt, akkor nyugi, tuti, hogy nem volt bejelentve és szerencséje a cégnek, hogy mindez nem derült ki!
2/2 anonim válasza:
Pincér 14 évesen, egy szállodánál? Hmmmm. Nem csak "blöffölt"?
Hivatalosan semmiképpen nem dolgozhatott - csak feketén. Medencetakarításnál mg talán el is képzelhető, mert azt nyilván nem nappal csinálják - így kisebb az esélye annak, hogy lebukik.
Hivatalosan csak 15 éves kortól lehet dolgozni, de akkor még csak a nyári szünetben, szülői engedéllyel.
16 és 18 között pedig már iskolai időszakban is, de korlátozott óraszámban, speciális szabályokkal - így ezt a munkáltatók nem nagyon szokták szeretni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!