Egy pizzafutár (vagy valami hasonló) munkája az milyen? Valakinek van tapasztalata? Mennyit fizetnek érte? Nehéz ilyen munkát találni?
lehet hosszú lesz, de leírok mindent, amit én tapasztaltam :D
nagyon változó. ilyen munkát bárhol találsz, egyrészt pont azért, hiszen te viszed a járműt, másik pedig legtöbb esetben be sem jelentenek, tehát tulajdonképpen mint a barátok köztben már dolgozott mindenki a novák laci kisboltjában :D
sok a hirdetés is, de állítom, hogy bemész a szimpatikus pizzériába, és már fel is vettek, ha másnak nem, de max beugrós futárnak.
én ilyen helyen voltam. semmi fix pénzt nem kaptam, címpénzem volt, ami 200 Ft volt, plusz a jatt.
most effektíve többet is dolgozhatsz 12 óránál, ha mondjuk(esetemben) 10kor nyit a hely, és este 22:30/23:30-kor(szombaton) van zárás(és még ezután adod le a bevételt, szóval lesz az akár 23:00/0:00 is). ennek egy részében ingyen munkát végzel a többi futárral(például az üdítőket rakod ki a raktárból, vagy pizzás dobozot hajtogatsz), nyilván akkor, amikor nincs nagy hajtás.
egy durvább, pénteki vagy szombati napon is 7-8 órád van, amikor pénzt is keresel. itt jön a bonyodalom, mert nem csak rajtad múlik, hanem hogy mikor lesz kész a pizza. ezáltal mivel a rendeléstől számított 40 percen belül kézbesíteni kell a cuccot, nem feltétlenül várhatsz 3 címre is, mert akkor nem biztos, hogy ki tudod időben vinni. vannak olyan futárok, akik meg ráadásul válogatnak, és ott van már 30 perce egy cím, de senkinek nem kellett, mert több cím ugyanarra nem volt. velem olyan is előfordult már, hogy főttételt kellett vinnem, de el lett felejtve, nem csinálták meg...akkor rájukszóltam, hogy ez meg ez kéne, mert itt van már mióta...én hülye meg ki is vittem, aztán persze engem b_sz le a megrendelő, hogy ő már majdnem másfél órája rendelte, és legszivesebben ki se fizetné...persze kifizette, de ilyen esetben ha te címed, és nem fizetik ki, akkor azt neked kell kifizetni.
másik kiegészítés, és egyben a rangidősök szokták is kérni a kezdőket, hogy ne vigyen sokat egyszerre, mondjuk max kettőt.
na most ezekből az adatokból már nagyjából ki lehet számolni, mi az ideális ahhoz, hogy jól keress. egy egész napos műszak alatt legalább 30-40et kéne kivinni, akkor azzal keresel 6-8ezer Ft-ot. ez még nem tökéletes, de ha emellé még jattolnak is rendesen, legalább ugyanennyit, akkor már jobban jössz ki.
én így szerencsés voltam, mert általánosságban mindenhol kaptam egy 50-100 Ft-ot, valahol többet is. persze nem ez az általánosság.
aztán így összejött napi 15-18ezer, mikor mennyi volt épp a címem meg a jatt. ez általában egy ilyen 100-120 km-nyi motorozás, 2,5-3 literes fogyasztással ez még nem éppen húz le annyira.
viszont ez csak akkor "jó kereset", ha jó a beosztás is.
nálam ez volt a gond. odamentem 6-7. futárnak, egy hónapban volt kb. 2-3 teljes napom, meg 5-6 délutáni műszakom.
ami emellett nekem gáz volt, és részben emiatt is jöttem el, az az, hogy amikor épp "szabad" is vagy, akkor sem vagy az. vállalnod kell valamennyi tartalékosságot. ez azt takarja, hogy pl. egy héten keresztül ha valaki helyett be kell ugranod, akkor fél órán belül benn kell lenned. nyilván ezért senki nem fizet semmit, te meg ülj otthon, ne tervezz semmit, mert bármikor szükség lehet rád.
ami a másik véglet az, hogy keresnek is futárt, mert kevesen vannak, lennétek mondjuk 3-4en összesen. ott meg mehetsz hétfőtől vasárnapig...nyilván vannak szabadnapok, de hétvégi hajtásban ha egy jóforgalmű helyről van szó, akkor kell a 4 ember...hétköznap talán elég a 2-3 is, szóval akkor talán lehet 1 embernek pihenni.
kb. ennyi lenne, amik úgy általánosságban jellemzik a dolgokat. ez a jobbik része, hiszen rengeteg helyen kifizetni sem szeretnek, te meg mivel nem vagy bejelentve, még csendben is kellene maradnod, ha nem akarod, hogy rádvarrják azt, hogy te kaptál fizetést, ami után nem is adóztál.
meg aztán ott vannak a váratlan gondok is, ha a motorodnak valami baja lesz, akkor ugye szervíz, lehet drága lesz. ezekkel számolni kell.
Azért nekem ennyire nem volt rossz a helyzet.
2 helyen dolgoztam rövidebb távon.
Az egyik helyen 12 órát kellett 7000 fix pénz+100 forint címpénzzel (ha messzire kellett vinni kicsit több volt)+ jatt. Minket akkor sem fogtak be más munkára, ha éppen csak ott ültünk, mert nem volt rendelés, olyankor pihi volt. Napi 15-30 címet kellett kb kivinni.
A másik helyen szintén 7000-et kaptam 8 órára, és 50ft címpénzt, de kevés cím volt, szintén nem fogtak be más munkára.
Járműt én vittem, a 12 órás helyen 3-4 ezer körül volt egy nap (de általában ez megvolt borravalóból is)
A másik helyen nagyon kevés 1000-1500 forint volt a benzinpénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!