Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem jönnek ki többen...

Miért nem jönnek ki többen külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés
Sokkal jobb az élet, az ember bárhova el tud utazni pihenni a megkeresett pénzéből, legtöbb dolgot amit megkíván meg tudja venni. Nyugdíjas korára meg hazaköltözhet az ember.

2015. nov. 11. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Piacképes tudással rendelkezem, úgyhogy Magyarországon is megélek úgy, hogy ne kelljen külföldre menni dolgozni. És még a barátaimat is látom minden nap.
2015. nov. 11. 11:09
 2/12 TamásTóth ***** válasza:
81%

Személy szerint én azért, mert:

Amiket leírtál "tud utazni, pihenni, dolgokat, amit megkiván megtud venni" az itteni fizetésemből is elérem. (átlag felett keresek) Így nekem a pénz nem motivációs tényező, mert mondhatni, itt is meg van mindenem, amit szeretnék.

Ezek után, mivel itt vannak a barátaim, családom ,ezért maximum munkahelyi kihivásként mennék i rövid időre külföldre. (Nem beszélve arról, hogy ha külföldre mész ott mások a szokások, a nyelv, az emberek viselkedése stb)

2015. nov. 11. 11:12
 3/12 anonim ***** válasza:
44%

Külföldre?

Többet kapok itthon, mint te németországban vagy ahol éppen nyomorogsz, töki! :-)

2015. nov. 11. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
és akik jól elvannak itthon mert jó fizetésük van vagy esetleg csak átlagos de kaptak lakást ők nem gondolnak arra, hogy a magyar eü az összeomlás szélén áll és bármilyen jól is keresnek a műtéteket saját zsebből nem fogják tudni megfinanszírozni csak ha tényleg nagyon gazdagok?
2015. nov. 11. 14:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem levők leírták: Aki elég jó a szakmájában az itthon is magasan az átlag fölött tud keresni, miközben család, barátok közelsége megmarad. :)
2015. nov. 11. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
4-es: Azért közel sem tartunk ott, hogy összeomoljon. Ha összeomlik, nem lesz pénz műtétekre, fizetésekre, az államcsődöt is jelentene, attól pedig azért elég messze vagyunk.
2015. nov. 11. 14:27
 7/12 ereg111 válasza:
13%
kicsit furcsa ez nekem hogy egyesek itt arcoskodnak hogy mennyire halomra keresik magukat itthon
2015. nov. 11. 14:29
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Arra vonatkozott a kérdés, hogy miért, ez pedig az ok a válaszolóknál, így ők csak válaszoltak szerintem.
2015. nov. 11. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

teljesen igaz hogy otthon is meg lehet elni, nagyon sok ismerosom eleg jol el, multiknal keresett vegzettsegu embereket par ev tapasztalattal nagyon jol megfizetik, szerintem tobb csaladnak is megvan a havi egy milla netto. Abbol azert mar lehet eldegelni.

Nekik eszukbe sincs kulfoldre jonni.

2015. nov. 11. 15:15
 10/12 anonim ***** válasza:
69%

nem szoktam kiakadni a 0%-oláson ,de amit írtam az a realitás és ebből is látszik, hogy egyeseknek közül nincs a valósághoz... háziorvosok 40 alatt gyakorlatilag nincsenek is és nem is tudom talán 60%-ok 60év feletti... ilyen-olyan protézis műtétekre 2-3 éveket kell várni és pl mai hír, hogy Sopronban, tehát nem egy kisvárosban ez a helyzet: [link]

Az a realitás, hogy még nem egy nem túl távoli jövőben az lesz majd megműtve aki kitudja csengetni magán úton ennek az árát. Az pedig egy több százezres netto fizuból is igen-igen fájdalmas (mivel milliókról beszélünk sok esetben... ennyi megtakarítása nem sok magyar embernek van itthon). Én jól keresek itthon és kaptam lakást még 20on évesen, szóval elég jól állok mégis a jelenlegi egészségügyi és várható nyugdíj helyzet egyre inkább a a külföldre költés felé billent. Ami itthon tart az említetteken túl, hogy anyukámmal nem akarok kitolni...

2015. nov. 11. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!