Miért nem jönnek ki többen külföldre dolgozni?
Személy szerint én azért, mert:
Amiket leírtál "tud utazni, pihenni, dolgokat, amit megkiván megtud venni" az itteni fizetésemből is elérem. (átlag felett keresek) Így nekem a pénz nem motivációs tényező, mert mondhatni, itt is meg van mindenem, amit szeretnék.
Ezek után, mivel itt vannak a barátaim, családom ,ezért maximum munkahelyi kihivásként mennék i rövid időre külföldre. (Nem beszélve arról, hogy ha külföldre mész ott mások a szokások, a nyelv, az emberek viselkedése stb)
Külföldre?
Többet kapok itthon, mint te németországban vagy ahol éppen nyomorogsz, töki! :-)
teljesen igaz hogy otthon is meg lehet elni, nagyon sok ismerosom eleg jol el, multiknal keresett vegzettsegu embereket par ev tapasztalattal nagyon jol megfizetik, szerintem tobb csaladnak is megvan a havi egy milla netto. Abbol azert mar lehet eldegelni.
Nekik eszukbe sincs kulfoldre jonni.
nem szoktam kiakadni a 0%-oláson ,de amit írtam az a realitás és ebből is látszik, hogy egyeseknek közül nincs a valósághoz... háziorvosok 40 alatt gyakorlatilag nincsenek is és nem is tudom talán 60%-ok 60év feletti... ilyen-olyan protézis műtétekre 2-3 éveket kell várni és pl mai hír, hogy Sopronban, tehát nem egy kisvárosban ez a helyzet: [link]
Az a realitás, hogy még nem egy nem túl távoli jövőben az lesz majd megműtve aki kitudja csengetni magán úton ennek az árát. Az pedig egy több százezres netto fizuból is igen-igen fájdalmas (mivel milliókról beszélünk sok esetben... ennyi megtakarítása nem sok magyar embernek van itthon). Én jól keresek itthon és kaptam lakást még 20on évesen, szóval elég jól állok mégis a jelenlegi egészségügyi és várható nyugdíj helyzet egyre inkább a a külföldre költés felé billent. Ami itthon tart az említetteken túl, hogy anyukámmal nem akarok kitolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!