Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Volt már részetek videó...

Volt már részetek videó interjúban, ha igen hogyan zajlik, mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2015. nov. 10. 15:56
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Gondolom már nem aktuális a dolog, de azért válaszolok rá.. mert másnak még segíthet :)

Én egyszer vettem részt videóinterjún, nekem személy szerint nem jött be. Egy nagyobb magyar céghez jelentkeztem, akik már a külföldi piacon is ott vannak, és már sok külföldi kollégájuk van. A kiválasztási folyamat első lépése (telefonos egyeztetés után) egy videóinterjú volt. Ehhez kaptam egy személyre szóló linket, amivel feltelepült egy applikáció a gépemre. Ez tette fel és rögzítette a kérdéseket és a válaszokat. Mivel ez szinte egy nemzetközi cég, így ez az egész angolul folyt és a részemről nem is ezzel volt a baj, hanem hogy volt 5 kérdés, a kérdésfeltevés után mindegyik esetben 30 másodpercem volt átgondolni a mondanivalómat aztán azonnal indult a felvétel és 2 percig folyamatosan kellett beszélnem... angolul. Nem ment valami jól... nem volt jó érzés ez a személytelenség egyrészt... meg egy kamerába teljesen más beszélni mint egy élő emberhez, akinek az arcán látod a reakciókat.. Egyáltalán nem általános dolog, hogy ehhez valaki hozzá legyen szokva és persze nem lehetett megismételni a válaszokat/felvételeket - nyilván ez érthető, hisz egy face-to-face interjún sem kezdheted előröl a válaszokat,de ha egy videóban beszél az ember az egészen más... nagyon más. Persze lehet, hogy csak megszokás kérdése, de ez akkor sem általános dolog. És azért mert ez valakinek nem megy, az még nem jelenti azt, hogy amúgy nem jó szakember (persze nem videózással kapcsolatos szakterületen). Tudom megvannak az előnyei, hogy bárhol és bármikor el lehet végezni ezt az interjút, nem kell szabadnapot kivenni, vagy egyáltalán elutazni hozzá, ez főleg ha külföldre jelentkezik az ember, előnyös. De Ennél még az is jobb, ha úgy videó-interjú, hogy Skype-on megy élőben. Lehet, hogy ez is ugyanúgy a videóinterjú kategória, nem tudom.

2017. máj. 16. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!