Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átlag mennyi idő alatt lehet...

Átlag mennyi idő alatt lehet munkát találni?

Figyelt kérdés
Most végeztem a fősulin, egy hónapja adogatom be a jelentkezéseket, de még vissza se hívtak sehonnan... Eléggé el vagyok keseredve.
2008. szept. 12. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

két dologtól függ.

az egyik, hogy mennyire piacképes a szakmád, a másik, hogy mennyire vagy hajlandó eltávolodni a jelenlegi lakóhelyedtől.

nekem annó hamarabb volt állásom, mint diplomám. Egyrészt kellettem, mint szakember, másrészt nem zavart, hogy a világ végére kell mennem.

2008. szept. 12. 14:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen igaza van az első válaszadónak! Sok mindentől függ.

Én is friss diplós vagyok, ráadásul elvileg hiányszakmában (mérnök). Kb. Július közepétől keresek állást és még nincs, illetve egy cégtől a választ várom, ott már voltam interjún, egy másiktól azt várom, hogy behívjanak (elvileg a jövő héten hívnak) és van még egy konkrét ajánlatom, viszont a másik 2 céghez képest kb 40%-kal levesebb fizetést ajánlottak, így kértem haladékot.

Nehéz a döntés sajnos!

Viszont ha hajlandó lettem volna másik városba menni dolgozni, akkor már talán kb 1 hónapja lenne munkám, viszont egyelőre úgy gondolom, hogy egy bizonyos összeg alatt nem éri meg elmenni(és annyit nem sok cég fizet az országban :) ), mert a költözéssel annyi pénz elmenne (albi, rezsi, kaja, stb), hogy még alacsony fizuval is jobb itthon maradni, ráadásul ide köt minden: család, barátok, barátnő. Ott meg egyedül lennék, mint az ujjam...

2008. szept. 12. 15:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy átlag 6 hónap diploma után, mire találsz munkát, nekem mondjuk 4 hónap kellet, de néha már nagyon el voltam keseredve. Azt tudom csak tanácsolni, hogy ne add fel és mindenhová menj el majd interjúra, ajová csak hívnak, még ha annyira nem is szeretnél ott dolgozni. Mondjuk szerencsére engem olyan helyre vettek fel, ahová szerettem volna menni, de máshová is elmentem volna, azért persze voltak elég kétes helyek, oda nem menj. Meg kell találni az arany középutat, mert álmaid munkája nem fog az öledbe hullani.
2008. szept. 12. 18:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos még nem is hívtak be interjúra... Egy hr-es ismerős már átnézte az önéletrajzom, szerinte rendben, így hát várok és keresek.
2008. szept. 12. 20:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon megtalálod a lakóhelyed közelében lévő munkaerő közvetítőket:

[link]

Hozzájuk is bemehetsz, hátha tudnak segíteni!

2008. szept. 12. 22:36
 6/7 anonim ***** válasza:
A KSH adatai szerint 6 hónap az átlag!
2008. szept. 13. 11:08
 7/7 anonim ***** válasza:
A 2. válaszadó vagyok. Jelentem, Október 1.-től dolgozok, szóval dátumra pontosan 3 hónapba telt, mire állást találtam. :)
2008. okt. 5. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!