Milyen állatokkal foglalkozó munkák vannak? (Részletesebben lent)
Kedves 1. válaszoló!
Látom beszűkült tudatod nem képes értelmezni amit fentebb írtam, de ez csak rólad árulkodik. Ha azt hiszed ez vicces had nyissam fel a szemed egy idézettel: (nem pont arra vonatkozik amit ,,nagyon okosan" írtál, de a lényeg ugyanaz)
•,,A kegyetlenül cselekvő emberre azt mondjuk 'állat' , míg pont az állatok míg pont az állatok mutatják meg nekünk azt, hogy az emberiség kegyetlen."
És most, hogy meg is értsd: Az embereket valamilyen állatokhoz hasonlítani, szégyen szegény állatoknak. Ugyanis az általad említett 'marhák' feltehetőleg magasabb értelmi szinten állnak, mint te.
Köszönöm az egyetértést :). Ezt már nem tűrhettem csak úgy el. Nem, nem engem bántott meg a válaszával de az, hogy az állatokat rendszeresen szó szerint lehordják a sárga földig az már túl megy minden határon. Még is, hogy jön bárki is ahhoz, hogy szegény marhákat leszólja. Fogalmam sincs ki találta ki, hogy az idióta embereket marháknak kell nevezni, de az biztosan nem találkozott még ilyen állattal. Az embernél minden állat értelmesebben csak az emberek azt gondolják, mert mi (azaz az emberek) nem értjük az állatok nyelvét ezért ők a hülyék, mert nem a mi nyelvünkön beszélnek. Pedig nem. Szintén egy jó kis idézet: "Fontos és közismert tény, hogy a látszat olykor csal. Például a Földön az ember mindig szentül hitte, hogy intelligensebb a delfinnél, mivel oly sok mindent elért: feltalálta a kereket, New Yorkot, a háborút, egyebeket, mialatt a delfinek csak vidáman lubickoltak. A delfinek ezzel szemben azt hitték, hogy sokkal intelligensebbek az embernél - pontosan a fenti okok miatt."
(Douglas Adams)
Elegem van már az első válaszolóhoz hasonló emberekből :/ és nagyon boldog vagyok amik találok végre valahol egy olyan embert aki egyet ért velem :) . Köszönöm kedves második válaszoló. Sajnos én még az iskolában is azt hallgatom, hogy az állatokat szidják olyanok akik csöppet sem értenek hozzájuk. Én mindig is úgy éreztem, hogy az állatok népéhez tartozom. Pontosan az olyan emberek utáltatták meg velem az ,,emberi" életet mint a ,,kedves" első válaszoló. Könnyű névtelenül fikázni az állatokat az interneten és ezt lehet (sőt inkább biztos), hogy csak én reagálom túl, de ez a megjegyzés (az első válaszolóé) volt a szikra ami felrobbantotta a bennem már régóta összegyűlt bosszúságot, legfőképp azért, mert külön megkértem, hogy ne írjanak ilyeneket erre tessék... rögtön az első válasz egy orbitálisan sértő megjegyzés az állatokra nézve. Én boldogan elcsevegnék egy marhával (az állatra gondolok) mint, hogy olyan hülyeségre adjam a fejem, hogy emberekkel foglalkozó munkám legyen. Most lehet fikázni, szidni, a fejemhez vágni, hogy hülye vagyok de sajnálom. Ez vagyok én. És most nyíltan és tisztán kimondom: Az emberek többségét (az első válaszolóhoz hasonló kötekedőket) utálom és jobban szeretem az állatokat, mint ezt a velejéig romlott társadalmat amit emberiségnek nevezünk. Bocsánat az iménti kifakadásomért, de megfelelő időnek és helynek véltem, hogy ezt elmondjam. :) További szép estét mindenkinek aki megérdemli ;)
A delfinek kinyírják egymás kölykeit, bandában megerőszakolnak nőstényeket (és gyengébb hímeket ha más nem akad), tengeri teheneket vernek félholtra szórakozásból. Aztán, mint akik jól végezték dolgukat, vidáman lubickolnak pózolnak a fényképészeknek mint aranyos kis intelligens, ártatlan állatkák. Te sem értesz nagyon az állatokhoz, ugyeugye!
Egy kis olvasnivaló: [link]
Bezzeg amikor tolod magadba a hambit meg giroszt, nem bánod, hogy ember vagy!
Hagyd figyelmen kívül az első válaszolót... Nem a témához írt, így olvasási és értelmezési nehézségei vannak :-))
Ők is fel vannak ruházva "emberi tulajdonságokkal, érzelmekkel" de nem szeretem ezt a szót, mert ők ösztönlények, míg mi, tanuljuk. Az emberek is kedvetelésből ölik egymást minden ok nélkül és még lehetne sorolni és egy könyvet is írni erről. De nagyon nem kéne összehasonlítani a két fajt.
Kedves 7. válaszoló.
Már túlléptem az első válaszon, de köszönöm a tanácsot :) .
És ahhoz, hogy az állatok ösztönlények csak annyit fűznék hozzá, hogy az emberek meg érdek lények. Az emberiség mindent érdekből csinál, csak, hogy neki jobb legyen. "Nem is" tudom melyik a jobb! Ösztön VS Érdek. Khmm. Nyugodtan higgye minden ember azt magáról, hogy jobb az állatoknál, de csak az és csak is az lesz nemesebb mint ők (az állatok) aki képes őket egyenlő rangú félként kezelni. Sok helyen hallom, hogy azért hülyék az állatok, mert nem beszélnek, DE NEM. Én azt tartom, hogy sokan azért hiszik őket butának, mert nincsenek azon a szinten az emberek, hogy megértsék az állatok nyelvét. És ha tényleg annyira ösztönösen cselekszenek mindent, megfontolás nélkül akkor a kutya barátsága is ösztönös? A lovak ösztönből segítenek az embereknek? A kisemlősök ösztönből bújnak az ember karjaiba? És igen igazad van, nem jó összehasonlítani embert meg állatot, mert az állatok földbe tiporják ezt a "nemzetet" (az embereket) .
Úgy értettem az ösztönlényes dolgot, hogy ők születésüktől fogva tudják ezt, míg mi emberek nem. Ők sose hagyják egymást ott az út szélén ha egyiküket leüti az autó, míg az emberek simán tovább mennek, ha balesetet látnak, nem segítenek. Ezt nem rosszhiszeműen írtam, sőt!! Ki tanítja meg nekik, ha rossz a gyomruk, és erre füvet kell egyenek? Senki! Ez az ösztönös cselekvés!
A legtöbb ember igen, érdek ember sajnos, míg az állatok nem.. Bár a cicákról ez a hír járja, hogy ők tartják a gazdit :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!