Felmondhatok-e ebben az esetben?
Sziasztok, kérdésem a következő lenne: pár hete álltam munkába, kiküldetéssel dolgozom Németországban egy magyar vállalatnál. Fix magyar minimálbér minden hónapban jön a számlámra, függetlenül attól, mennyit dolgoztam + Euro ellátmány a ledolgozott órák után. A szerződés szerint felmondás esetén kötelező ledolgoznom a 30 nap felmondási időt, pröbaidő ugyanis nincs. Ellenkező esetben ha nem töltöm le, 500 eurot levonnak az utolso fizumból, amit a kiképzésemre, munkaruhámra stb költöttek. Ezt így törvényesen megtehetik?
A szerződésben még az is benne van, hogy heti 40 óra munkaidő van, de az óráim száma nem éri el a 35-öt se. Erre allapozva nem tudnák esetleg valahogy felmondani, hogy ne kelljen letölteni a 30 napot + ne is vonjanak le tőlem semmit?
Megjegyzem oktatást nem kaptam (még munkavédelmit se) + munkaruha sincs csak 1 bakancs. És ezért fizessek 500 eurót.
Köszönöm a segítségeteket.
Akkor nem kell visszafizetni, ha letöltöm a felmondási időt. Komlnkrétan megmomdták a szerződés aláírásakor, hogy ezzel akarják megakadályozni a hirtelen kilépéseket.
Az az érdekes, hogy oktatást és munkaruhát nem is kaptam, miközben erre hivatkozva vonnák le az összeget.
károkozásért polgári perben simán elmarasztalnak, le kel töltened a felmondási időd
azonnali felmondásra csak akkor van jogalapod, ha súlyosan sértik a jogaidat vagyis nem fizetnek, nem megfelelőek a munkakörülmények
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!