Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek az szégyen lenne...

Szerintetek az szégyen lenne nekem ha két diplomával (kommunikáció + nyelvészet) takarítónak mennék dolgozni, vagy betanított munkásnak?

Figyelt kérdés
Ugyanis egyszerűen nincs munkahely, sehova nem vesznek fel. Természetesen nem mondanám senkinek, hogy mit dolgozom, csak ha majd találok jobbat.
2015. okt. 28. 14:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
134.-s IQ esetleg, 13,4 az. Amúgy meg séf fiú inkább szervezd a forradalmad.
2015. okt. 28. 16:38
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Több munkatársam volt diplomás szobalányként külföldön, - még arról a fősuliról is végzettek,ahová jártam mellette- igaz párom is az volt, érettségi nélkül is.

Nem szégyen, de itthon elég alacsony a kompenzáció. Ha a mester szakot végzed levelezőn, akkor szezonálisan próbálkozz meg kint helyettesítőként, mivel feltételezem alapképzésen a minimum középfok kellett, hogy meglegyen (lehetőleg angol, vagy németből). Így pár hónap alatt többet keresel, és tudsz is félre tenni, mint itthon egész évben. Amint megesz a magasabb képesítésed, tanárként már könnyebben próbálkozol, mindenféle kényszerpálya nélkül is itthon keresgélni.

Fősulit levelezőn mellette be lehet fejezni, én is így csináltam kint szakmunkásként, itthon levelező fősuli + vállalkozás a fősulis szakomnak megfelelően.

2015. okt. 28. 17:23
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

igen, a társadalom krémje lehetsz, ha ennyire "hasznosnak" ítélik mások a válaszaidat... :D

elvonulni és netezni nem tudsz egy ilyen helyen, mert ez pont az a munkakör, aminél egyből látszik, ha a munka nincs elvégezve.

1x-2x meglátják, hogy lazsálsz, és már repülsz is.

én egy irodaházban dolgozom, heti 2 nap van takarítás az irodákban, de ha valami miatt nem volt, azt bizony szóvá teszik az emberek.

sár van, por van, döglött rovarok, stb.

bizony a takarítónőnek az a dolga, hogy kitakarítson, ezért fizetik. ezt el kell fogadni. természetesen a munka nem szégyen, mi is jóban vagyunk a takarítókkal, nekem mindig mosolyogva köszönnek. de azt felejtsd el, hogy netezgetni fogsz. ha a főnök nem kap el, vagy a dolgozók nem jeleznek, akkor is biztos lehetsz benne, hogy a többi takarítónő nem hagyná, hogy te pihenj, míg ők keményen dolgoznak.

viszont áttérnék a másik dologra, ami nem elhanyagolható. tudtommal ma már nem lehet akárki takarító, hanem ehhez is papír kell. el kell végezni egy tanfolyamot, ahol - talán nevetséges, de megtanítanak takarítani. tanulsz a veszélyes anyagokról, mérgező anyagokról, az emberi testről, esetleges vészhelyzetekről, stb.

az ilyen tanfolyamokon - és ez már tényleg gáz - az is a tananyag része, hogy minden nap fürdeni kell, és wc-zés után ki kell törölni.

nem viccelek, egy ismerősöm végigcsinált egy ilyen tanfolyamot.

szóval ha be lennél jelentve, és egy vállalkozónál dolgoznál, akkor kéne neked egy ilyen papír. nyilván ha valaki 20 éve takarít ugyanott, emiatt nem fogják elküldeni, de a te eseted más.

2015. okt. 28. 17:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
igen, a takarítóhoz OKJ-s tanfolyam kell.
2015. okt. 28. 18:31
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Az a szégyen, hogy ezzel a nincs munkahely szöveggel áltatod magad. van munkahely bőven, csak a végzettségeid értéktelenek. Nem a kulimunka a szégyen, hisz valakinek azt is meg kell csinálni, hanem az önámításod.

Sas balázska te meg hazudsz, mint a vízfolyás, pláne, hogy mocsok nagy alkoholista vagy.

2015. okt. 28. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, valakinek takarítania is kell. Nem lehet mindenki sikeres. Nincs ezzel semmi baj.
2015. okt. 28. 21:13
 17/17 anonim ***** válasza:
83%

Azért azt tisztázni kellene magadban Kérdező, hogy már lassan 20-25 éve elmúltak azok az idők, amikor az átlagember hasra vágta magát egy "én diplomás vagyok" beszólástól.

A felsőoktatás már régóta nem elit-, hanem tömegképzés, a színvonal pedig drasztikusan zuhant, sőt ez a zuhanás még most sem állt meg! Manapság olyan emberek kapnak diplomát, akik 30 éve ugyanilyen tudással még az érettségin is max. kegyelem 2-est kaptak volna, az egyetemi felvételin pedig kiröhögték volna őket...

Nem bántani akarlak, de a te diplomáidnak a szummázott munkaerőpiaci értéke valahol az érettségi felett van egy paraszthajszállal (valahol a virágkötő OKJ felett). Az elvárásaidat is ennek megfelelően kellene pozicionálnod.

A csak érettségivel vagy szakmával rendelkező embereket se kellene ennyire lenézned, mivel ezeket a szakokat, amiket te végeztél, egy 80-as IQ-jú ember is végig tudja ülni és el tudja végezni (hála a már említett, kritikán aluli színvonalnak: a mostani reál szakokon kritikus, de a humán szakokon egyenesen tragikus a helyzet).

Szóval, nem szégyen a fizikai munka számodra, mert a diplomáid ún. "presztízse" sok ember szemében nem éri el egy jobb mesterember szakmájának a presztízsét.

A kommunikáció diplomával (az egyik legnagyobb létszámú és legjobban elkorcsosult tömegképzés, a "büfészakok" mintapéldánya) úgy lehet sok pénzt keresni, ha az ember kimegy külföldre kulimunkázni (mosogatás, mezőgazdasági meló, burgerforgatás stb), és itthon bemeséli a haveroknak, hogy ő kérem szépen, havi 300-500ezret keres...

2015. okt. 29. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!