Külső helyszínen végzett munka esetén a munkaidőbe beszámít az utazási idő is és az útiktg térítendő 100%-ban ha a szerződés állandó munkavégzési helyet tartalmaz?
Ha a munkaszerződésem szerint a munkavégzés helye állandó (adott cím) és a főnök kitalálja hogy szerzett egy melót vidéken-akkor ha jól tudom az oda és visszaút ideje is beleszámít a munkaidőbe? És az útiktg 100%-ban térítendő? Vagy a cég oldja meg az utat saját járművel?
Ezeket jól tudom?
Konkrét szitu: bp-i munkahely állandó fix helyes munkavégzéssel. Főnök talált munkát Mucsaröcsögén tök8 hol. Oda és visszaút tömegközlekedéssel (kocsim az nincs de ha lenne se használnám céges célra mert miért is tenném) kb 4 óra. A munkaidő 8 óra. Az nyilván nem lehet hogy ledolgozom a 8 órámat és +4et utazgassak mert a főnök kitalált valamit.
Utazási ktg: mint írtam tömegközl. Az útiktg oda-vissza kb. 6000 HUF lenne /nap.
A cégnek ezt 100%-ban fizetnie kell? Nem 80 % meg akárhány % meg hozzájárulás hanem 100% ? Jól tudom.
Vagy másik variáció: béreljen a cég buszt és akkor azzal megyünk. De ez esetben is az utazás ideje akármennyi is, beszámít a munkaidőbe?
Jogszabályokban utánanéztem és ezeket találtam, csak mielőtt hétfőn odanyomnám neki kinyomtatva a jogszabályt értelmezési segítséget kérnék.
Ugyanis jelen állás szerint a cégvezetés úgy képzeli hogy mész ahogy akarsz és fizeted amiből akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!