Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Interjú után egyből dolgozni?

Interjú után egyből dolgozni?

Figyelt kérdés
Volt egy érdekes esetem. Leadtam pályázatot, hívtak is. Még interjún sem voltam. Azt modták a telefonban, hogy ha úgy alakul, ne tervezzek az interjú napjára mást, mert ha felvesznek, maradnom kéne dolgozni. Egyből, interjú után. Bevallom a próbanapokkal sem vagyok kibékülve, de amíg nem írtam alá szerződést, addig nem csinálnék semmit.az oké ha körbevezetnek, bemutatnak stb de ez így eléggé unortodox.

2015. okt. 16. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Ha megteheted (értsd: van hol laknod, nem halsz éhen), akkor ne menj olyan helyre, ahol az interjú után azonnal alá kell írni és nincs gondolkodási idő.

Olyan helyre, ahol szerződés nélkül akarnak dolgoztatni, pláne ne menj, nem fognak kifizetni a munka után.

2015. okt. 16. 18:59
 2/5 A kérdező kommentje:
igen, a gondolkodási idő fontos. Hiába tudnék azonnal munkába állni, azért ha interjúrja hívnak, még nem jelenti azt hogy felvesznek, vagy hogy nekem ideális lenne.
2015. okt. 16. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

Azért egyből aznap munkába állni szerintem is elég gáz.

Én a mostani munkahelyemen úgy kezdtem, hogy csütörtökön voltam állásinterjún, hétfőn már kezdtem, viszont hétfőn már szerződésem is volt és csütörtökön mindenben megegyeztünk, hogy akkor mit és hogy.

Viszont így, hogy aznap már kezdés van, hát nem tudom...

2015. okt. 16. 19:24
 4/5 A kérdező kommentje:

igen, ez korrekt. Vagy ha mondjuk 2 hét után mondják hogy kezdhetnél vagy szóban, vagy papíron állapodtok meg.

Ha úgy alakul, hogy már egyből aznap kéne, udvariasan visszautasítom. Mert ha tényleg úgy lesz, az mindkét fél részéről elhamarkodott, hiába akarok dolgozni.

2015. okt. 16. 19:47
 5/5 anonim ***** válasza:
60%
Nem is ismernek téged, se őket. 1-2 nap gondolkodási időt kéne hagyni, én ilyenbe biztos nem mennék bele.
2015. okt. 16. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!