Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mondanátok nekem jó fizetős...

Mondanátok nekem jó fizetős szakmákat amihez nem kell azért olyan sokat tanulni ( pl, ne olyat mint ügyvéd meg ilyenek)?

Figyelt kérdés
Kezdő pályaválasztó vagyok, nem tudom, hogy milyen főiskolára mennyek.
2015. okt. 12. 10:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Lány vagyok amúgy, kedves utolsó ott a pont :)
2015. okt. 12. 16:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Nálunk dolgozik női CNC-s, sőt villanyszerelő is volt.

Az általánosan elképzelt nőies szakmák kevesebb pénzt adnak, pl. varrónőként tuti felkopik az állad. Főiskolán is lehet divattervező, formatervező mérnök szakokon tanulni amivel lehet ruhát, csomagolást stb. tervezni, de nem nagyon fogsz annyit keresni "rongyhegesztőként", mint hegesztőként.

Mégis, mi az ami érdekel?

Egyes pénzügyi szakok nem olyan nehezek, pláne vidéki fizetős helyeken átengedik az embert (mondjuk a munkáltatók kevésbé is alkalmazzák őket szóval a zsíros állásokhoz ott is tudni kell valamit), de ha hánysz a közgazdaságtantól ne menj ilyen helyre.

2015. okt. 12. 16:24
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi érdekel? Mihez van kedved / tehetséged?

Merre szeretnél tanulni? Budapest, vagy vidéki város?

Most írhatom én, hogy menj a Miskolci Egyetemre gépészmérnöknek, ha:

- hülye vagy matekból

- Komlón laksz, és nem akarsz többszáz kilométerre elmenni a fatornyos kis faludból

2015. okt. 12. 18:50
 14/19 anonim ***** válasza:
70%

"Lány vagyok amúgy, kedves utolsó ott a pont :)"

Akkor simán strihelj... Ha marad akkora a pofád, a strigód majd kipic$áz, és mindenki jobban jár.

2015. okt. 12. 19:17
 15/19 anonim ***** válasza:

" Minden mérnöki

állásinterjú tesztkérdésekkel,

próbafeladatokkal kezdődik. Aki

kettessel végez, az hamar kihullik a

rostán!"

Igen, lehet, hogy kihullik a 600 nettos állásokbol és belehullik valami 150-200 ezer Ft / hó állásokba. Csakhogy ezzel a mérnöki körökben szánalmas fizetéssel is sokkal jobb sorsa lehet, mint egy tanulatlan közmunkasnak.

2015. okt. 12. 23:02
 16/19 A kérdező kommentje:
Egy kisvárosban lakom észak Magyarországon, legközelebbi város Salgótarján. Ritka a buszközlekedés, nincs lehetőségem bentlakásos iskolára, biológiából jó vagyok és voltam mindig is. Kémia és fizika úgyszintén ment. Érettségim van bioból és fizikából. Tervezem jövőre a kémiát is letenni. Állatorvosi egyetemhez viszont édes kevés a pontszámom oda úgysem vesznek fel és az amúgy is nappali csak az nekem meg nem megoldható...
2015. okt. 13. 09:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Miért nem oldható meg a nappali?
2015. okt. 13. 12:14
 18/19 A kérdező kommentje:
Szüleim meghaltak, egyedül tartom el a háztartást és a nagymamámat aki ápolásra szorul. Van állásom és az állam is támogat a nagyim miatt...
2015. okt. 13. 12:39
 19/19 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem tanulj inkább valami szakmunkát, azok közül sok jobban fizet egy nem divatos diplománál.

Agyilag is azon a szinten vagy.

2015. okt. 13. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!