Mondanátok nekem jó fizetős szakmákat amihez nem kell azért olyan sokat tanulni ( pl, ne olyat mint ügyvéd meg ilyenek)?
Nálunk dolgozik női CNC-s, sőt villanyszerelő is volt.
Az általánosan elképzelt nőies szakmák kevesebb pénzt adnak, pl. varrónőként tuti felkopik az állad. Főiskolán is lehet divattervező, formatervező mérnök szakokon tanulni amivel lehet ruhát, csomagolást stb. tervezni, de nem nagyon fogsz annyit keresni "rongyhegesztőként", mint hegesztőként.
Mégis, mi az ami érdekel?
Egyes pénzügyi szakok nem olyan nehezek, pláne vidéki fizetős helyeken átengedik az embert (mondjuk a munkáltatók kevésbé is alkalmazzák őket szóval a zsíros állásokhoz ott is tudni kell valamit), de ha hánysz a közgazdaságtantól ne menj ilyen helyre.
Mi érdekel? Mihez van kedved / tehetséged?
Merre szeretnél tanulni? Budapest, vagy vidéki város?
Most írhatom én, hogy menj a Miskolci Egyetemre gépészmérnöknek, ha:
- hülye vagy matekból
- Komlón laksz, és nem akarsz többszáz kilométerre elmenni a fatornyos kis faludból
"Lány vagyok amúgy, kedves utolsó ott a pont :)"
Akkor simán strihelj... Ha marad akkora a pofád, a strigód majd kipic$áz, és mindenki jobban jár.
" Minden mérnöki
állásinterjú tesztkérdésekkel,
próbafeladatokkal kezdődik. Aki
kettessel végez, az hamar kihullik a
rostán!"
Igen, lehet, hogy kihullik a 600 nettos állásokbol és belehullik valami 150-200 ezer Ft / hó állásokba. Csakhogy ezzel a mérnöki körökben szánalmas fizetéssel is sokkal jobb sorsa lehet, mint egy tanulatlan közmunkasnak.
Szerintem tanulj inkább valami szakmunkát, azok közül sok jobban fizet egy nem divatos diplománál.
Agyilag is azon a szinten vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!