Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet elhelyezkedni...

Hogyan lehet elhelyezkedni fotós ként, fiatalon?

Figyelt kérdés

Még csak középiskolás vagyok, 17 éves fiú. Jártam régen egy 2 éves képzésre és sokan úgy gondoljak nem csinálok rossz képeket. Jelentkeztem már több amatőr pályázatra is csak az a baj hogy mindig ilyen full profik küldenek be képet, és hát nincs esélyem Hogyan tudnék ezzel valami munkát szerezni? Vagy mit ajánlotok hogy kicsit híresebb legyek e tájt? ingyen is fotóznék reklámnak nekem tökéletes? Csak úgy érzem vagyok annyira jó hogy ebből profitálhassak

Itt van a portfólióm akit érdekel:

[link]

2015. okt. 7. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem akarlak bántani, de ezek a képek nem túl kiemelkedőek. Sablonosak, statikusak, csonkolsz végtagot jókedvvel bőséggel, kompozíció esetleges, utómunka minimális...

Még nagyon sokat kell tanulnod ahhoz, hogy úgy érezd, elég jó vagy hozzá. A pályázatokon pedig gyakran van ifjúsági kategória, de ott sem sok esélyed lenne ilyen képekkel, és nem a "full profik" miatt, hanem azért, mert még rengeteg tanulnivalód van, és nagyon az út elején jársz azzal, hogy tudsz éles képeket lőni.

Hogy mit tanulj? Első sorban alapokat, másod sorban pedig kezdj el képeket nézni tömegével, de tudatosan, erre például pályázatok anyagai tökéletesek, próbáld meg eldönteni, hogy mit miért csinált a fotós, miért tesztszett a zsűrinek, hogy mit lehetne jobban csinálni.

2015. okt. 7. 21:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Ilyeneket nagyjából akárki csinál egy jó géppel. Hiteles meg soha nem leszel, ha ingyen dolgozol, hisz akkor annyit is ér a munkád...
2015. okt. 8. 08:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Ne haragudj meg, de ilyen képeket okostelefonnal is lehet csinálni. Ahoz, hogy kimenjek az utcára és fotózkodjak a haverokkal nem kell nagy szaktudás.
2015. okt. 9. 22:29
 4/10 anonim ***** válasza:
2015. okt. 10. 00:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Alkalmazottként esélyed sincs (sorba állnak a megfelelő szaktudással, képzettséggel és felszereléssel rendelkezők), egyéni vállalkozóként pedig pláne esélyed sincs. Feketén pedig nem ajánlom, hogy dolgozz mert a NAV ceruzája nagyon vastagon fog.
2015. okt. 10. 10:03
 6/10 anonim ***** válasza:

#3-as: nem azért jók vagy rosszak a képek, mert okostelefonnal is meg lehet csinálni vagy csak DSLR-rel. Ne értsük félre, egy jó kép bármilyen eszközzel elkészítve jó kép, itt vannak fent a Sony mobil telefonos versenyének képei, ezek "csak" mobillal vannak lőve, mégis mindegyik kenterbe veri a kérdező fotógépes műveit ( [link] , egyébként a 13-ast egy magyar srác lőtte)

#5-ös: és akkor a megrendelők haragjáról még nem is beszéltünk, akik a pénzükért cserébe ilyen fotókat fognak kapni ;) (ha pedig ingyen fotózik, akkor persze olcsón megússzák, csak hát az emlék veszik el örökre)

2015. okt. 10. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:

"úgy érzem vagyok annyira jó"

Most nem lennék egy hivatásos fotós helyében, mert kezdhet remegni a gyomruk...

2015. okt. 10. 10:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Rühellem az ilyen nyálas szájú tiniket, akik azt hiszik mindenhez értenek, mert anyuci meg apuci azt mondja "nem csinálok rossz képeket". Gondolkozzál már el légyszíves! Néz meg egy-két újságban megjelent képeket.Pl. A nemzeti sportban megjelenő sportképeket, na azok a "nem rossz képek", hasonlítsd össze a te képeiddel (és igen, észrevettem, hogy te nem sportképeket csinálsz, csak egy példát mondtam). Nem abból áll a fotózás, hogy kérek karácsonyra egy fényképezőgépet, aztán kimegyek az utcára, és fotózkodok a haverokkal, ahogy mindenki vigyorog, mindha muszáj lenne.
2015. okt. 10. 18:16
 9/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jókat írtatok, előttem válaszolók! :)

Fiatal barátom, ha komolyan gondolod a fotográfiát, akkor képezd magad, pl. olvasd el ezeket - és közben az angoltudásodat is használhatod (remélem van):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. okt. 10. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
2015. okt. 10. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!