Mennyit kereshetek? Melyik a jobb választás? (Pénzügy és Számvitel)
Jelenleg egy OKJ-t végzek, ami elvégzése után tudnék jelentkezni mérlegképesre, és könyvelhetnék.
Úgy hiszem, hogy így a fizetésem elég minimális lenne. (Vidék, (Debrecen)). Olyan netto 100-130-ra számíthatok szerintem maximum.
Gondolkoztam azon, hogy elmegyek egyetemre.
Pénzügy és Számvitel szakra.
Azonban sokszor hallottam már, hogy diplomával is sokszor könyvelőként köt ki az ember, ami nem rossz csak a fizetés majdnem ugyanannyi.
Az egyetemet diákhitel2-vel finanszíroznám, és elég nagy baklövés lenne, ha így is ugyanazt a fizetést kapnám, csak hamarabb felvesznek...
Az egyetemi évek alatt eltudnám sajátítani az angolt majdnem anyanyelvi szinten. (Jelenleg egy erős közepes szinten állok.)
Emellett a németet, egy tárgyalóképes szinten.
Így milyen esélyeim lennének a munkaerő piacon?
Köszönöm, elég tanulságos volt. :)
A legjobb tudásom szerint, jelenleg ha elvégzem a Pénzügy és Számvitel szakot, pénz ellenértékében azonnal kiállítják a Mérlegképest.
(Amit most végzek OKJ-t, is feljogosít arra, hogy ha itt levizsgáztam elkezdjem a Mérlegképest)
Nem szeretnék a könyvelésnél leragadni mint már említettem, és tisztában vagyok vele, hogy főleg nem a suliban tanulunk meg könyvelni.
Ezért is akarok majd egyetem mellett (már a 2. év után gyakorlatot szerezni)
Bár tényleg nem a könyvelés az elsődleges fix célom, hiszen akkor felesleges lenne számomra az egyetem.
Az egyéni meg majd ráér öreg koromban. :)
Szeretnék ezen a vonalon maradni. Egyre jobban lépkedni fel a ranglistán. :) Emellett ami elég fontos, hogy én szeretem a pénzügyet, és a számvitelt is. :))
Akkor viszont Pest.
És javaslom, hogy 1 évnél tovább ne ragadj le olyan cégnél, ahol nincs előrelépési lehetőség. Én is azt szúrtam el, hogy nem hagytak fejlődni, és 5 évig maradtam abban a pozícióban. Gyerekkel, meg 30 év felett viszont már kizárólag csoportvezetőnek kell az ember, az alatt olcsóbb a pályakezdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!