Kaptam egy állást, felmondási időm töltöm, de időközbe jött egy jobb ajánlat. "Felmondhatom" a már megközözz újat?
Kicsit zavaros a kérdésed. :)
Kaptál egy állást, de valahol töltöd a felmondási (?) idődet, és közben jött egy jobb ajánlat.
Kérdéseim:
Hol van szerződésed? Hol töltesz felmondási időt? Hány cégről is beszélünk ténylegesen? 2? 3?
Egyeztessünk... :)
:)
Szóval:
A cégnél felmondtam, B-nél aláírtam egy szerződést, felmondási időm van. Közben C adott egy jobb ajánlatot, így a B-t fel kell mondjam? Vagy csak nem léptetnek be?
Tehát el akarsz állni a szerződéstől. Ez nem felmondás!
Bármelyik fél jogosult a szerződéskötés és a munkaviszony kezdete közötti időszakban elállni a munkaszerződéstől, ha a körülményeiben olyan lényeges változás következik be, amely lehetetlenné teszi a munkaviszony teljesítését, vagy az aránytalan sérelemmel járna. Az elállás joga csak megfelelő indoklással gyakorolható.
Az oknak a szerződés megkötése után kell felmerülnie!
Munkáltató oldalán ilyen ok lehet például csőd-, vagy felszámolási eljárás megindulása. Dolgozói oldalról például olyan egészségromlás, amely "alkalmatlanná" tette a leendő munkaköre ellátását, vagy családi körülményeiben olyan változás állt be, ami ezt szintén lehetetlenné tette. Morbid példa, de megözvegyült és egyedül maradt 2 gyermekkel.
Az konkrétan, hogy jobb állást találtál, nem megfelelő indok.
Fentiek szellemében fundálj ki valamit, amit adott esetben alá is tudsz támasztani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!