Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 12 óra állómunka, napi 1-1...

12 óra állómunka, napi 1-1 óra (oda-vissza) utazás,5 óra alvás? Meddig bírható?

Figyelt kérdés
Heti két szabadnapunk van, a vasárnap állandó, a másik változó. Reggel 5-kor kelnem kell, hogy időre beérje, este utolsó busszal jövök, éjfélkor esek ágyba, reggel 5-kor ismét kelek. Bejelentett munka, nettó 110e/hónap, holnap kezdek. Meddig bírható?
2015. szept. 27. 18:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
néhány hét esetleg hónap, aztán szétesel. az alváshiány komoly tüneteket fog okozni
2015. szept. 27. 19:01
 2/19 A kérdező kommentje:
És ha nagyon akarom, hogy a telet (4-5 hónap) kihúzzam? :D
2015. szept. 27. 19:05
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Attol is függ sztem, hogy mennyi az alvasigenyed. En valszeg 2 het utan idegroncs lennek, de ismerek olyanokat, akik 6 orakat alszanak csak. Igaz, mellette nem 12 oraznak..
2015. szept. 27. 19:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
ha erős vagy kibírod, de napi 5 óra alvás nem elég, ráadásul egy idő után már az is csak felületes lesz. ráadásul ennyi pénzért
2015. szept. 27. 19:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha 12 orat dolgozol, 1-1 orat utazol, 5 orat alszol, akkor mit csinalsz a maradek 5 oraban? Abbol is minel tobbet aludni kéne és/vagy a buszon is.
2015. szept. 27. 20:45
 6/19 anonim ***** válasza:
52%

én is épp ezt számolgattam, a 12 óra általában 6-18 vagy 18-6 műszak szokott lenni.

ha 5-kor kelsz, akkor 6-ra vagy 7-re jársz.

tehát 18kor vagy 19kor végzel.

az utolsó busz mindenhova 22.40-kor megy. (1-2 helyre megy éjfél körül is ebben a megyében. Pest biztos jobb.)

szóval az a fura nekem, hogy 18-19 órától 22.40-ig nem tudsz hazajutni?

azért csodálkozom, mert felénk elég rossz a közlekedés, egy pici falu vagyunk hajdú-biharban, hétvégén van hogy 4 óra telik el 2 járat között. ez a rendes menetrend.

valahogy szerintem meg lehet azt oldani, nem megy vonat sem?

le mered írni a várost, ahol dolgozol, és hogy hol laksz?

visszatérve az eredeti kérdésedre: 5 óra alvás nem elég egy fizikai dolgozónak! nyilván van aki jobban, van aki kevésbé bírja, de huzamosabb ideig 5 órát aludni... ki fogsz készülni, ha nem tudod kialudni magad. gondolom nem érdekel az a része, hogy agresszív leszel, tönkreteszed az egészséged, stb.

ezen felül viszont dekoncentrált leszel, nem tudsz majd figyelni, csökken a reakcióidőd. ha valami gép mellett vagy géppel dolgozol ezen a melóhelyen: épp ilyen esetekben szoktak bekövetkezni a balesetek, pl. a gép bedarálja az ember kezét és hasonlók.

vagy amikor már napokig nem aludtad ki magad, és mész át az úton, nem tudod felmérni a közeledő autó távolságát és sebességét... na ilyenkor vannak a közúti balesetek. persze azt hiszed, ennyire hülye biztosan nem vagy, veled ez nem történik meg... mindenki ezt hiszi, akivel végül megtörténik.

én 2 hetet adok, ameddig ezt bírhatod. ha valós ez az 5 óra.

de amúgy ha jobban belegondolok, az 5 óra sem 5 óra, mert eszel, fürdesz, kicsit netezel, ezt-azt mindig csinálni kell otthon. vagy ezt már eleve beleszámoltad, és ezzel együtt van az éjfélkori ágybaesés?

2015. szept. 27. 21:22
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Abban a csepp szabadidődben is pihenj amennyit csak tudsz, aztán a telet biztos ki tudod húzni, ha nagyon muszáj most pénzügyi okok miatt. De keress mást, és lépj amit csak tudsz
2015. szept. 27. 22:28
 8/19 A kérdező kommentje:
Kérem szépen, fél9-re járok. Muszáj 5-kor kelnem, 6.45-kor megy a buszom, aztán meg 7.32-kor a másik buszom. Később nem tudok menni, mert elkések, így is fél órát várok a melóhelyemen a kezdésig. 9-ig vagyunk. 21.30-kor jön a buszom, ami 22.00-ra van a megállóban, onnan meg 22.48-kor jön az utolsó buszom haza. Hát így.
2015. szept. 29. 19:36
 9/19 anonim ***** válasza:

De hat akkor nem 1 ora az utazas!

Utazasi ido = otthon elhagyasa és munkakezdes kozotti ido.

" persze azt hiszed, ennyire hülye

biztosan nem vagy, veled ez nem

történik meg... mindenki ezt hiszi,

akivel végül megtörténik."

Ezt tanusithatom! Szerencsere sulyos dolog velem nem tortent, de olyan igen, hogy hatarozottan meg voltam gyõzõdve milyen számú buszra szálltam fel (megneztem tenyleg!) és hát mégsem az volt. ;)

Kicsit ijeszto volt, de legalabb rádöbbentett, hogy 12 ora munka utan sokkal jobban kell figyelnem mert sulyosabb dolog is tortenhet minthogy rossz buszra szallok.

Amig valami hasonlot nem élsz át ugyse hiszed el.

2015. szept. 30. 08:28
 10/19 anonim ***** válasza:

hát ez tényleg nem 1-1 óra utazás.

összességében majdnem napi 5 óra megy el erre, az ilyenkor nem számít, hogy két busz között mennyi idő telik el. beleszámít az utazási idődbe.

4-5 órát utazgatni... én nem csinálnám, ez nem élet.

de te érzed, már benne vagy, hogy bírod? mostmár van némi tapasztalatod.

azt sem értem, miért kell 5-kor kelni, ha 6.45-kor jön a busz. mennyi idő odaérni a megállóba?

mert 1 óra 45 perc elkészülni reggel, az hihetetlenül sok.

én 5.40-kor kelek, 6.00-kor indulok ki a buszhoz. (a séta csak 3 perc, de ugye azt nem számolom bele.)

ebbe pont annyi fér bele, hogy fogat mosok, és felöltözök. a ruhát előző este kikészítem. ez a két dolog negyed óra, reggel mi kell még? a dolgaim benne vannak a táskámban, de ha még valamit bele kell dobni, az nem mérhető idő, pár másodperc. egy kis púder, fésülködés, ennyi. buszról leszállva pékségben veszek reggelit, még a 300 ft-ot sem szoktam meghaladni. ezt azért írom, mert mondhatod, hogy reggelit készítesz magadnak. de szerintem a kenyér+vaj+felvágott kombót sem úszod meg ennél olcsóbban, + mindig menni kell hozzá bevásárolni, így én nem látom értelmét, de embere válogatja. a lényeg, hogy reggeli készülődéshez közel 2 óra nem valami észszerű. főleg így, hogy a legfontosabb, amiből hiányt szenvedsz, az időd.

2015. szept. 30. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!