IT-ban hány év tapasztalattal lehet elérni a bruttó 1 millát?
Az 'IT'-ben? Melyik agaban, joember? Fejlesztes? DBA? SysAdmin? Engineering? Support?
Havi 1M-ert igencsak le kell am tenni valamit az asztalra. Csak egy pelda: multiceg, sysadmin melo, telefont+mobilnetet fizetik (de ugyeletet kell adni rajta), adott esetben 6-700k/ho mar kiemelkedonek szamit (es ~15 ev gyakorlat utan kapsz ennyit).
0 - végtelen között
Vannak területek ahol sosem fogsz 1 millát keresni 100 év alatt sem, és van ahol relatív gyorsan össze lehet hozni. Összességében viszont az 1 milla bruttós állások száma elég csekély még IT-ben is, így a valószínűsége inkább a sohának van (most azzal nem számolva, hogy az infláció miatt előbb utóbb egy takarító is fog 1 misit keresni :))
"Szerintem ezen a területen nem az évek, hanem a tudás számít. Például hibába dolgozol egy multinál az IT részlegen, ha csak az a dolgod egész nap, hogy operációs rendszereket telepítesz és UTP kábeleket dugsz be"
Szerintem leírtam a kérdésnél, hogy tudom hogy nem jól fogalmaztam meg, és odaírtam, hogy kellő tudás. Nyilván nem arra gondoltam, aki a gépeket szereli össze.
"Az 'IT'-ben? Melyik agaban, joember? Fejlesztes? DBA? SysAdmin? Engineering? Support?"
Mivel mind részhalmaza az IT-nak, érdekelt volna tapasztalat bármelyik területről. Gondoltam egy szakmabelinek van annyi esze, hogy tudja kezelni ezt a helyzetet, és mondjuk odaírja, hogy ő melyikről tud véleményt/tapasztalatot mondani.
" 0 - végtelen között " No shit.
Ismerek olyat, akinek egyetem után 3 évvel ajánlottak fel havi bruttó 1 milliót.
A srác középiskolában országos matematika versenyekre járt, többet meg is nyert.
Köszi.
Én még nem végeztem el, de már kaptam olyan megkeresést, hogy a felső határ volt ennyi, és oda volt írva, hogy tapasztalattól függően. Nyilván a tartomány alsó határa se volt rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!